Ereğli'de yıkılan meslek yüksekokulu yeniden inşa ediliyor! Ne zaman tamamlanacak?

Ereğli'de yıkılan meslek yüksekokulu yeniden inşa ediliyor! Ne zaman tamamlanacak?

Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu'nun depremden etkilenip yıkılması sonrasında Necmettin Erbakan Üniversitesi, yeniden inşa çalışmalarına hız verdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya şehir merkezindeki yerleşkelerinin yanı sıra Ereğli ve Seydişehir'de bulunan yerleşkelerdeki güncel gelişmeleri paylaştı. Ereğli'deki Kemal Akman Meslek Yüksekokulu'nun depremden etkilenip çürük raporu alarak yıkılmasının ardından Rektör Zorlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Ereğli'de yaşanan deprem etkisiyle Kemal Akman Meslek Yüksekokulu çürük raporu alarak yıkıldı. Ancak, hızla başlatılan inşa çalışmaları ile yeni bir bina 2 yıl içinde tamamlanacak. Ereğli Kampüsü'nde ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için Hayırsever Ali Talip Özdemir tarafından yapılan binanın kaba inşaatı tamamlandı. Aynı kampüste, Ereğli Belediyesi ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle temeli atılan bir yemekhane projesi de 2024 yılı içinde tamamlanacak."

Seydişehir Yerleşkesi'nin fiziki durumundan bahseden Rektör Zorlu, "Seydişehir Yerleşkemiz, merkezdeki yerleşkelerden daha iyi imkanlara sahip. Hayırsever destekleriyle yapılan yeni binalar, özellikle bir spor salonu gibi eksikleri gideriyor. Üniversite olarak, mevcut kampüslerdeki eksiklikleri şehir ve fakülte ayrımı yapmadan gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Ereğli'de devam eden Organik Tarım Projesi hakkında bilgi de veren Rektör Zorlu, "Ereğli Belediyesi ile Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen proje kapsamında 3 bin dönümlük arazi tahsis edildi. Şu anda organik sertifika alma aşamasındayız ve bu sene sertifikayı aldıktan sonra Türkiye'de önemli bir işe imza atmış olacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.