'Erdoğan'ın moralini anketler bozuyor'
CHPi lideri Deniz Baykal Erdoğan'ın moralinin neden bozulduğunu gerekçeleriyle açıkladı.
Partisinin İstanbul İl Kongresinde konuşan CHP genel Başkanı Deniz Baykal, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında "Ara ara benim de moralim bozuluyor" diyen Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Başbakan'ın moralini bozan seçim anketleridir. Her şey yolunda ama seçim anketleri yolunda değil." dedi.
"Demokrasidi de hiç bir iktidar ebedi değildir. Hepsi geldikleri gibi gidecelerdir. Hepsi geldikleri gibi geçmişte gitmişlerdir. Bunlar da geldikleri gibi gideceklerdir." diyen Baykal şunları söyledi:
"Kurumlar kendilerine yapılan tertibin bir rastlantı olmadığını anlamaya başladılar. Üzüntü verici bir manzara. Bu böyle gitmez. Türkiye çok yoruldu. Kurumlar kendiliğinden birbirine düşmüş değildir. Birileri kurumları birbirine düşürecek şekilde planlamıştır. Şikayet mercii olarak görülenler bu işin doğrudan sorumlularıdır. Bu da işin açmazıdır.
Başbakan “Moralim benim de bozuluyor” diyor. Başbakan'ın morali niye bozuluyor diye düşünüyorum. Bence moralinin bozulması için bir neden yok. Keyfinin yerinde olması lazım. Yani her istediğini elde ediyor. Şikayetini haklı kılacak bir şey yok. Bir eli yağda bir eli balda. Kendisi, eşi, dostu, yandaşları... Medyayı istediği gibi şekillendirmiş. Kurumları etkisizleştirmiş. Toplumu yıldırmış, korkutmuş. Bir korku imparatorluğunu egemen kılmış. İstediğini dinletiyor. Egemenliğini kurmuş ama niye morali bozluyor? Ben size söyleyeyim. Başbakan'ın moralini bozan seçim anketleridir. Her şey yolunda ama seçim anketleri yolunda değil. O da görüyor ki bu gidişin sonu yok. Mutlaka bunun hesabı sorulacaktır. Bir yerde hesabı sorulacaktır. Bu gerçeği o da sezmeye başlamıştır. Ve bence morali bozuluyorsa bundan bozuluyorsa.
Bir defa ayağanızdan zemin kayıyorsa, iktidarı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalırmaşsanız... O zaman helbette, "Ya iktidarı kaybedersek ne olur. Bu Telekom'un hesabını bize sorarlar mı? Bu özelleştirmenin hesabını bize sorarlar mı? Bu imar yolsuzluklarının hesaplarını bize sorarlar mı? Bu yaptıklarımızın hesabını bize sorarlar mı?" diye düşünmeye başlar. Ama asıl temel neden, iktidarın kaybedilmekte olduğunun gerçeğidir. Bu da kaçınılmazdır. Demokrasidi de hiç bir iktidar ebedi değildir. Hepsi geldikleri gibi gidecelerdir. Hepsi geldikleri gibi geçmişte gitmişlerdir. Bunlar da geldikleri gibi gideceklerdir.
Bunların gidişini Türkiye için yeni bir taze başlangıç şansı olarak değerlendirmek, Türkiye'yi bu yanlışlardan kurtarmak, derlemek toplanmak, milletin umudunu canlandırmak, iyimserliğini ayağa kaldırmak, güvenini tazelemek, Türkiye'yi yeni bir coşkuyla yoluna koymak, sizlerin, bizim, milletimizin temel sorunudur. Bunu en iyi şekilde yapacağınıza, yapacağınıza yürekten inanıyorum."
Haber 7
