Erdoğan'ın karşısına sarhoş çıktı

Erdoğan'ın karşısına sarhoş çıktı

WikiLeaks belgelerine göre Raşit Dostum'un vukuatları, Türkiye'yi çileden çıkarmış.

2008 Şubat ayında ABD’nin Afganistan Büyükelçisi ile Türkiye’nin Kabil’deki temsilcisi Ethem Tokdemir arasında yapılan görüşmenin tutanaklarına göre Tokdemir, ülkedeki Özbekler’in lideri olarak görülen General Raşid Dostum’un “vukuatlarından” kendilerinin de rahatsız olduğunu söyledi.

Türk elçi, Dostum’un Başbakan Erdoğan ile sabah saat 10:00’daki randevusuna zil zurna sarhoş geldiğini, bu durumun Erdoğan’ı oldukça kızdırdığını aktardı. Tokdemir, Dostum’a, “Seni daha önce defalarca kurtardık, bu son olsun. Ülkenin kuzeyine git ve sessiz ol” dediğini de Amerikalılar’a bildirdi.

Ancak bu belgenin yazılmasından 9 ay sonra Başkan Karzai ile arası bozulan Dostum, Türkiye’nin gönderdiği özel jete binerek Türkiye’ye gelmişti.