Erdoğan'ın İDBS heyetini kabulü

Erdoğan'ın İDBS heyetini kabulü

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri El-Karadaği:-"Aslında biz burada Türk halkını kutlamıyoruz. Bu zafer sadece Türk halkının bir zaferi değildir. Şüphesiz bu zafer tüm Müslümanların zaferiydi. Dünyadaki bütün onurlu insanların zaferiydi"

ANKARA (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin El-Karadaği, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında, "Aslında biz burada Türk halkını kutlamıyoruz. Bu zafer sadece Türk halkının bir zaferi değildir. Şüphesiz bu zafer tüm Müslümanların zaferiydi. Dünyadaki bütün onurlu insanların zaferiydi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti.

El-Karadaği, kabulde yaptığı konuşmaya, kardeşlik kelimesinden daha güzel bir kelime olmadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sevgili kardeşimiz" diyerek sözleriyle başladı.

Bugün Ankara'ya kendilerini kutlamak ve tebrik etmek için de geldiklerini anlatan El-Karadaği, "Aslında biz burada Türk halkını kutlamıyoruz. Bu zafer sadece Türk halkının bir zaferi değildir. Şüphesiz bu zafer tüm Müslümanların zaferiydi. Dünyadaki bütün onurlu insanların zaferiydi. Meşruiyetin yanında yer alan, demokrasi ve şurayı benimseyen herkesin zaferiydi." değerlenmesinde bulundu.

El-Karadaği, İslam dünyasındaki 95 bin alimin Türkiye'ye selamını getirdiğini dile getiren El-Karadaği, "Siz gerçekten de, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm İslam ümmeti için büyük bir nimetsiniz. Bu nimetten dolayı Cenabı Allah'a hamdüsenalar olsun." dedi.

Ali Muhyiddin El-Karadaği, Yenikapı'da 5 milyon kişinin katıldığı mitingi de takip ettiklerini dile getirdi.

- "Bireylerin kutsanmaması meselesinin özellikle işlenmesi gerekiyor"

Anaokulundan üniversite, yüksek lisanstan ve doktora ya kadar aklı, nefsi, kalbi ve değerleri oluşturan bir sistemin kurulabileceğine dikkat çeken El-Karadaği, bundan sonra gerçek anlamda üretkenlik, inovasyon ve icat denilen olguya ulaşılabileceğini anlattı. Bu noktada dini kuruluşların ve tarikatların da tekrardan belli bir sisteme oturtulması gerektiğini vurgulayan El-Karadaği, bu kapsamda bir Yüksek Konseyin olması ve bireylerin kutsanmaması meselesinin özellikle işlenmesi gerektiğini anlattı.

El-Karadaği, "Yani alimler, o Hristiyanların olduğu gibi, din adamları gibi görünmemesi gerekiyor. Bizler burada çok açık konuşmamız gerekiyor. Sorunu temelinden çözmemiz gerekiyor. Eğer bunu yapmazsak bugün bir şeytanı defederiz yarın başka bir şeytan gelir. Bizim önümüzde duran büyük bir sorundur." diye konuştu.

Parlamentoların, ulemanın ve dini kuruluşların beraberce oluşturduğu heyetlerin kurulabileceğini anlatan El-Karadaği, bu heyetlerin İslam ülkelerinde Türkiye'deki darbe girişiminin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatabileceğini kaydetti.

Darbe girişimi gecesi çocukları ve torunlarıyla birlikte olduğunu dile getiren El-Karadaği , "Çocuklarıma 'Bu darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır ve Cenabı Allah Erdoğan ve hükümetine yardımcı olacaktır.' dedim. 'Bu nasıl olacak' dediler? 'Suriyelilerden, Yemenlilerden, Iraklılardan, Mısırlılardan ve tüm dünyada milyonlarca Müslüman bu adama dua ediyor. Nasıl olurda bu dua kabul edilmez' dedim." diye konuştu.

El-Karadaği, darbe girişimi gecesi, bunun bir saldırı ve kabul edilemez olduğunu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e beyan ettiklerini söyledi.

-"40 yıldır hazırlanmakta olan hain ve müfsit plan"

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDBS) Genel Sekreteri Ali Kurt ise 63 ülkeden 312 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği dev bir çatı kuruluş olan İDBS'nin Asya Pasifik'ten Ortadoğu'ya, Afrika'dan, Avrupa'ya ve ABD'ye kadar uzanan geniş yelpazede tek bir ümmet olmanın, tek hedefe kitlenmenin ve kardeşliğin platformu olduğunu belirtti.

İDBS'nin kadın, aile, insani yardım ve hukuki destek gibi birçok sahada faaliyet gösterdiğini dile getiren Kurt, İslam coğrafyasının önündeki tek çıkış noktasının İslam dünyası arasındaki nitelikli birlik ve beraberlikte gördüklerini anlattı.

Doğusu ve Batısı ile aynı binanın taşları hükmünde birbirine kuvvet veren coğrafyanın 42 farklı ülkesinden önemli sivil toplum kuruluşunun 65 başkanının "İslam dünyası Türkiye'nin yanında" mesajıyla Türkiye'ye geçmiş olsun ziyaretine geldiğini anlatan Kurt, "Bu kardeşlerimiz dahili ve harici karanlık odakların, demokrasi münafıklarının işbirliğiyle 40 yıldır hazırlanmakta olan hain ve müfsit planı zatıaliniz liderliğinde bir gecede bozguna uğratarak dosta gurur ve hamd, düşmana korku ve hayal kırıklığı yaşatan aziz halkımızı takdir ve tebrik ediyorlar. 'Bu ihanetin Türkiye Cumhuriyeti üzerinden tüm İslam dünyasına yönelik bir truva atı mahiyeti olduğunun farkındayız' diyorlar. Sizi bu ümmetin kabul edilmiş bir duası olarak görüyorlar." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :