Erdoğan: MİT-PKK görüşmesi tekrar başlayabilir

Erdoğan: MİT-PKK görüşmesi tekrar başlayabilir

Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT ile PKK arasındaki görüşmelerin gerekirse yeniden yapılabileceğini açıkladı.

"Görüşmeler gerektiğinde tabii ki olur. Gerekirse git arkadaş gerekeni yap deriz. MİT niye var? Bunun için var. " diyen Erdoğan, görüşmelerin internete sızmasının da kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

FİDAN'A BİR KEZ DAHA SAHİP ÇIKTI

Konuyu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la da konuştuğunu ifade eden Erdoğan, "Müsteşarım sadece bunda değil, uluslararası kritik toplantılarda da görev almıştır." sözleriyle bir kez daha Fidan'a sahip çıktı. Makedonya dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Başbakan, 'PKK ile protokol yapıldı.' iddialarına ise sert tepki gösterdi: "Bu noktada özellikle belirteyim. Devlet-İmralı-PKK arasında bir protokol asla söz konusu değildir. A'dan Z'ye yalandır. Böyle bir protokol yok. Görüşmeleri protokol diye söylüyorlar, yayıyorlar."

Başbakan Erdoğan, Makedonya dönüşünde uçakta beraberindeki gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın mesajları özetle şöyle:

FİDAN GÜVENDİĞİM BİR ARKADAŞIM

Görüşmeler gerektiğinde tabii ki olur. MİT niye var? Bunun için var. Gerekirse git arkadaş gerekeni yap deriz. Görüşmelerin sızmasından şoke olmadım. Sürpriz olmadı. Bu konuyu MİT Müsteşarı'mız Hakan Fidan'la da konuştum. Müsteşarım kendine inandığım, güvendiğim bir arkadaşımdır. Fidan sadece bunda değil uluslararası anlamda beni temsil etmesi gereken kritik toplantılarda da görev almıştır.

İMRALI İLE PROTOKOL KESİNLİKLE YOK

Protokollerden bahsediliyor. Gördüğünü söyleyenler var. Türk hükümetinin, devletinin veya benim imzaladığım veya mutabık kaldığımız bir belgeden bahsediliyor. Devlet-İmralı arasında bir protokol asla söz konusu değildir. A'dan Z'ye yalandır. Yaptıkları görüşmeleri protokol diye söylüyorlar, yayıyorlar.

PKK, KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR 

Bazıları bilerek bazı şeyleri saptırıyor. Sanki PKK ve BDP, Kürt halkının temsilcisi ve savunucusuymuş gibi bir hava oluşturuluyor. Şunu açıkça söyleyeyim. PKK, Kürt halkının temsilcisi değildir. Terör örgütüdür. BDP de Kürt halkını temsil etmemektedir. Eğer temsilcisi olsalardı Doğu ve Güneydoğu'da bizden çok oy almalılardı. Güneydoğu Anadolu'yu değerlendirirken sadece Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'a bakmamak gerekir. Buralarda AK Parti çok daha fazla oy alıyor. Son dönemde Batman'a, Siirt'e niye yükleniyorlar? Çünkü silah zoruyla, korkuyla oy devşirmeye çalışıyorlar. Tehdit kalksın, oyları yarıya düşer.

BDP BARIŞA KATKI VERMİYOR

KCK davası çok gündeme getiriliyor. Burada dikkat edilirse en çok belediye görevlileri ve meclis üyeleri üzerinden operasyon yapılıyor. İyice bakılırsa buralara bırakın belediye hizmetlerini, yerel yönetimlerce bir şey yapılmadığını göreceksiniz. Hakkari'ye 17 milyon TL para gönderilmiş. Ama bakıyorsunuz, orada yapılmış hiçbir şey yok. BDP barışa katkıda bulunmaya hazırız diyor. Ancak hiçbir şey yapmıyor. Selahattin Demirtaş, 4 Eylül'de AB'den elçilerle yemek yiyor. Ve orada 'PKK benim tabanım.' diyor. Şimdi bu ne demek?

Öcalan'ın avukatlarına izin yok: Teröristlerin yuvası Kandil. Bir süreden beri İmralı da avukatların getirdiği bilgilerden yoksun. İmralı'da sadece birinci derece yakınların görüşmesine izin veriliyor.