Erdoğan açılış töreninde vatandaşlara hitap etti

Erdoğan açılış töreninde vatandaşlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Bu Feto denilen adam, ümmeti parçaladı, ümmeti maalesef. Fakat şu anda nerede? Amerika'da. Amerika ona 400 dönüm arazi tahsis etmiş, orada beyler gibi yaşıyor. Buradan kaçanların bir kısmı da yanında. Ama bir kısmı da nerede y

ERZURUM (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Feto denilen adam, ümmeti parçaladı ümmeti maalesef. Fakat şu anda nerede? Amerika'da. Amerika ona 400 dönüm arazi tahsis etmiş, orada beyler gibi yaşıyor. Buradan kaçanların bir kısmı da yanında. Ama bir kısmı da nerede yaşıyor, dünyanın değişik yerlerinde. Sığınacak delik arıyorlar. Nereye kaçarsanız kaçın biz de sizi kovalayacağız." dedi.

Erdoğan, Yakutiye ilçesinde düzenlenen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı, MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi Açılış Töreni'ndeki konuşmasında, 2023 hedeflerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Alandaki gençlere seslenen Erdoğan, "Ben 2053'ü göremeyeceğim ama siz, öyle temeller atacağız ki inşallah 2053'ü de, 2071'i de biiznillah göreceksiniz. 2053'ün, 2071'in Türkiye'sini beraber inşa etmeye var mıyız? İşte öyle bir Türkiye kuracağız, onun için çok çalışacağız." dedi.

Anadolu'nun tarih boyunca hep nazlı bir coğrafya olduğunu belirten Erdoğan, talibi çok, gönlü zengin, üstü bereketli, çevresi hareketli olan bu coğrafyayı ele geçirmenin de elde tutmanın da çok zor olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz, bin yıldır bu zorluğun üstesinden hep birlikte geldik. Anadolu, haçlı ordularının saldırısına, Moğol istilasına maruz kaldığında da iç çatışmalarla örselendiğinde de bin asır önce dört bin yandan işgale teşebbüs edildiğinde de bu coğrafyada yaşayanlar olarak hep birlikte mücadele ettik. Hiçbirimizin gidecek başka ülkesi, vatanı, devleti yoktur. Onun için Türkiye'ye ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız."

Türkiye'nin güvenliğinin kendi sınırlarında başlamadığına dikkati çeken Erdoğan, "Eğer bir tehdit sınırlarımıza kadar dayanmışsa zaten içeride girmiş demektir. Son 35 yıl içinde bu gerçeği acı bir şekilde, ağır bir maliyetle öğrendik. Artık güvenliğimiz için gereken adımları tehditlerin bizzat kaynağında atmakta kararlıyız." değerlendirmesini yaptı.

- "Irak'taki yaşayan tüm kardeşlerimizin hep yanında olduk"

"PKK'ya karşı operasyon yaparsınız, 'Topraklarımıza müdahale etmeyin' derler." ifadesini kullanan Erdoğan, DEAŞ Türkiye'de canlı bomba eylemleri yaparken ve sınır şehirlerine havanlar, füzeler atarken seslerini çıkarmayanların Türkiye örgütün üzerine gidince bir anda Suriye sevdalısı kesildiğini belirtti.

Erdoğan, 72 milletin silahlı gücünün kol gezdiği bir yerde sadece Türkiye'den rahatsızlık duyulduğunu dile getirdi.

Aynı durumun Irak'ta da yaşandığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"DEAŞ'a karşı Irak halkını korumak ve destek vermek için yaptığımız girişimlere hep karşı çıktılar. Halbuki Irak toprakları terör örgütleri tarafından delik deşik edilmiştir. Aynı şekilde Kuzey Irak yönetiminin bağımsızlık sevdası anlaşılır gibi değil. Biz Kuzey Irak Kürtleri başta olmak üzere Irak'taki yaşayan tüm kardeşlerimizin hep yanında olduk. Kredi verdik, her türlü desteği verdik ama bizi anlamadılar ve hiçbir karşılık gözetmeksizin desteledik. Herhangi bir beklenti ile değil, kardeşlik ve komşuluk hukukunun bir gereği olarak yaptık. Saddam, Kürtleri katlettiğinde ne kadar üzüldüysek ve hangi yardım kararlarını harekete geçirdiysek, Türkmenlerin üzerine gittiğinde, onları evlerinden, köylerinden, şehirlerinden uzaklaştırmaya çalışıldığında da aynı tepkiyi verdik."

Bağdat yönetiminin Erbil'deki Kürtlerin haklarını, hukuklarını çiğnediğinde onların yanında yer aldıklarını da anımsatan Erdoğan, Musul'daki Araplar için de aynı şeyleri yaptıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Bizim kimsenin kökeniyle, diliyle, meşrebiyle bir meselemiz yok. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik." dedi.

FETÖ'ye ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, "Bu Feto denilen adam, ümmeti parçaladı, ümmeti maalesef. Fakat şu anda nerede? Amerika'da. Amerika ona 400 dönüm arazi tahsis etmiş, orada beyler gibi yaşıyor. Buradan kaçanların bir kısmı da yanında. Ama bir kısmı da nerede yaşıyor, dünyanın değişik yerlerinde. Sığınacak delik arıyorlar, nereye kaçarsanız kaçın biz de sizi kovalayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bütün imkanları ile dünyadaki liderlerle bu konuları konuştuklarını ve birçok ülkede FETÖ okullarının, yerlerinin kapatıldığını belirterek, "Kararlıyız, üstüne üstüne gidiyoruz ve milleti parçalayanlara bunun bedelini de ağır ödeteceğiz." diye konuştu.

- Törenden notlar

Açılışın gerçekleştirildiği alana gelişinde vatandaşları selamlayan Erdoğan, alanda bulunan ağaca çıkarak kendisine seslenen Nazife Kayacı ve oğlu Burak Kayacı'yı yanına çağırarak bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından açılış törenine geçildi. Açılış için önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'na telekonferansla bağlantı kuruldu. Erdoğan, fuar merkeziyle Erzurum'a hizmetlerini devam ettireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, canlı bağlantıda fuar alanına ilişkin bilgi verdi. Fuar alanının Erzurum'a, çevre illere ve çevre ülkelere hizmet vereceğini ifade eden Sekmen, "Fuar merkezimizin adı da zatıalinizin ismini vererek şehrimize göstermiş olduğunuz çok büyük destekten, hizmetlerden dolayı da şehir olarak bunu uygun bulduk, arz ederim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan eserlerin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra alışveriş merkezine girerek, incelemelerde bulundu.

Törende Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve milletvekilleri ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve belediye başkanları da hazır bulundu.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :