Erdemir'de toplu sözleşmesi görüşmeleri

Erdemir'de toplu sözleşmesi görüşmeleri

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi:- "Genel Başkan Yardımcımız Odabaş ile yöneticilerimiz masayı terk etmişlerdir. Anlaşma ortamı sağlanamayan bu görüşmenin ardından, sözleşme ile ilgili yasal süreç devam edecektir"

ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı bildirildi.

Sendikanın Ereğli şubesinden yapılan yazılı açıklamada, uyuşmazlık zaptı tutularak arabulucunun atandığı 26. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, Erdemir yetkililerinin talebi doğrultusunda Metal İşçileri Sanayicileri Sendikasının (MESS) İstanbul'daki binasında yeniden bir araya gelindiği belirtildi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Sendikanın Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ve Şube İcra Kurulu heyetinin yer aldığı masada sendikanın ücret artışlarında ilk altı ay yüzde 12 artış, takip eden 6'şar aylar için ise enflasyon oranında zam ve refah payı ile sözleşmenin 2 yılı kapsama talebini yinelediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erdemir adına masada bulunan MESS yetkilileri ise sözleşmenin 3 yıllık yapılmasını isterken, sosyal haklarda ilk yıl enflasyon, diğer altı aylarda enflasyon oranında artış talebinde bulundu. İşçi ücret artışlarında ise ilk 6 ay saat ücretlerine 68 kuruş önermeleri sonucu, Genel Başkan Yardımcımız Odabaş ile yöneticilerimiz masayı terk etmişlerdir. Anlaşma ortamı sağlanamayan bu görüşmenin ardından, sözleşme ile ilgili yasal süreç devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :