Erdemir'de toplu sözleşme görüşmeleri

Erdemir'de toplu sözleşme görüşmeleri

Türk Metal Sendikası ile ERDEMİR arasında 4 bin 700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı

ZONGULDAK (AA) - Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) arasında 4 bin 700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, grev kararı alınan ERDEMİR'de işveren adına görüşmeleri sürdüren Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) talebi doğrultusunda Ankara'da bir araya gelindiği belirtildi.

İşveren kanadının ilk 6 ay saatlik ücretlere 1,90 lira artış teklifine sendikanın 2,50 lira önerdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ücret talebiyle alakalı bu teklifler sonrasında yeni bir gelişme kaydedilemedi. MESS, sosyal haklarda ise ilk yıl için yüzde 9,5 olan teklifini revize ederek yüzde 10,5 zam teklifinde bulundu. MESS’in bu teklifi de sendikamız tarafından kabul görmedi. Sendikamızın yeni teklifi olan kayınvalide ve kayınpeder ölüm izni 3 gün olarak kabul edildi. Yine sendikamızın yeni teklifi olan banka promosyon bedeli için 150 lira olarak işverence sendikamıza teklifte bulunuldu. Sendikamız promosyonla ilgili bu teklifi yetersiz gördü.

Ayrıca, tamamlayıcı sağlık sigortasında ise MESS, Türkiye'nin her yerindeki hastanelerinde yatarak tedaviyi kabul etti ancak sendikamız ayakta tedavi talebinin MESS tarafından kabul edilmemesi üzerine MESS'in bu teklifini de reddetti. Sözleşmede 720 gün olan sendikal izinler ise 900 güne yükseltilerek kabul edildi."

Açıklamada, sözleşmenin 2 yıllık yapılmasını isteyen heyetin, MESS'in 3 yıllık olması ısrarı üzerine toplantıyı terk ettiği vurgulandı.

Tarafların yarın MESS Ankara Bölge Temsilciliğinde tekrar bir araya geleceği öğrenildi.

Öte yandan, ERDEMİR işçileri de sendikanın Ereğli Şubesine gelerek toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak sonucu bekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :