Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:Dini bir kisve altında...

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:Dini bir kisve altında...

"(FETÖ'nün darbe girişimi) Dini bir kisve altında milletin manevi değerlerine yakın, uygun bir cemaat görüntüsüyle bu işi organize ettiler. Bu, asırlar boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok yerinde yaptıkları bir oyun"-

 Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Dini bir kisve altında milletin manevi değerlerine yakın, uygun bir cemaat görüntüsüyle bu işi organize ettiler. Bu, asırlar boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok yerinde yaptıkları bir oyun." dedi.

Fatih Erbakan, Yakutiye ilçesindeki Erbakan Vakfı Erzurum Temsilciliğinin açılışını gerçekleştirmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, babası eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın bütün hayatı boyunca insanlık, İslam alemi ve Türkiye için çalıştığını belirtti.

Erbakan Vakfı'nın insanların maddi ve manevi hayatlarına hizmet etmeyi amaçladığını anlatan Erbakan, "Vakfımız, insanların, başta milletimiz ve İslam aleminin bu dünyadaki maddi manevi sıkıntılarının ortadan kaldırılması için çalışacak, bu noktada çözümler üretecek bir vakıf olarak kurulmuştur." ifadesini kullandı.

"Milli Görüş" anlayışının dünyada adaletin, huzur, barışın, izzet ve saygınlığın hakim olması için çalıştığını vurgulayan Fatih Erbakan, dünya siyonizminin özellikle İslam dünyası üzerinde çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

Erbakan, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili olarak, "Allah bir daha yaşatmasın. Türkiye'nin Suriye haline dönüşmesi için dış güçlerin çıkardığı bir olay. İç savaş çıkarmak, ordu ile milleti karşı karşıya getirmek, milleti kendi içerisinde karşı karşıya getirmek ve yıllardır hayalini kurdukları Türkiye'nin bölünüp parçalanması için yapılmış bir operasyon." diye konuştu.

FETÖ'nün hizmet hareketi olarak yola çıkarak çeşitli kademelere sızdığını anlatan Erbakan, şunları söyledi:

"Bu şekilde yola çıkmaları gayet normal. Çünkü dış güçlerin gizli örgütleri gelseler Türkiye'de 'biz kolejler, dershaneler açıyoruz. Evlatlarınızı bizim okullarımıza gönderin. İlerde operasyon yapacağız ve çocuklarınızı bu operasyonda kullanacağız.' deseler bu çocukça olur. Onları herkes başlarına ayakkabı fırlatıp, kovardı. Bunları yapamayacakları için dini bir kisve altında milletin manevi değerlerine yakın, uygun bir cemaat görüntüsüyle bu işi organize ettiler. Bu, asırlar boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok yerinde yaptıkları bir oyun. Burada da bir tezahürünü gördük. Allah fırsat vermesin. Bunun olmaması için dış güçlerin felsefesini çok iyi bilmemiz gerekir."

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Necmettin Erbakan'ın ileri görüşlü bir siyasetçi olduğunu ifade ederek, "Onun öğrencileri 14 yıldır iktidarda. Bu çok önemli." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Necmettin Erbakan'ın büyük bir devlet adamı olduğunu bildirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :