Erasmus okul ortaklığı toplantısı yapıldı

Erasmus okul ortaklığı toplantısı yapıldı

KONYA (AA)- Karapınar'da, erasmus okul ortaklığı projesinin toplantısı yapıldı.İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Önal, yaptığı konuşmada,...

KONYA (AA)- Karapınar'da, erasmus okul ortaklığı projesinin toplantısı yapıldı.

İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Önal, yaptığı konuşmada, yurt dışından gelen misafirleri en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi.

Toplantının kültürler arası buluşmaya öncülük ettiğini ifade eden Önal, şöyle konuştu:

"Bu projenin gerek ilçemizin gerekse ülkemizin tanıtılması yanında dünya insanlarının birbirini anlaması ve yeni dostlukların kurulmasında etkili olacağını düşünüyoruz. Proje kapsamında ilçemize gelen 4 öğretmen ve 12 öğrenci insan hakları konusunda çeşitli faaliyetlerin yanı sıra ilçemizin ve bölgemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini de tanıma fırsatı bulacaklardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

- Çocuklara yönelik gösteri

Karapınar Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen "Arkadaşım Prens" adlı çocuk oyunu ilgi gördü.

Ankara Ahşap Adımlar Kukla Atölyesi oyuncularından Demirel Işık, Gözde Özlem Yıldız, Engin Yaz, Murat Çetinkaya ve Birkan Bilgin'in oynayıp, Serkan Bilgin'in yönettiği oyunda paylaşmanın ve arkadaşlığın önemine vurgu yapıldı.

Üç seansta yaklaşık 40 dakika süren oyun çocuklar tarafından keyifle izlendi.

- Mehmetçiğe süt desteği

Karapınar Süt Üreticileri Birliği öncülüğünde, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için toplanan yaklaşık 80 ton süt, düzenlenen törenle Hatay'a gönderildi.

Karapınar Süt Üreticileri Birliği bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş İsmail Yürekli, İlçe Müftüsü Kadir Demrilenk ile üreticiler katıldı.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan, törende yaptığı konuşmada, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Devletimizin her şeye gücü yeter. Bizler devletimizin ve askerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve onlara destek vermek için böyle bir kampanya yaptık. Üreticilerimiz çok duyarlı davrandı. Birlik ve beraberlik adına yapılan faaliyetler bizi kenetlendiriyor. Allah ordumuzu muzaffer kılsın."

İlçe Müftüsü Demirlenk tarafından yapılan duanın ardından süt tankerleri Hatay'a hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :