Enver Paşa, kabri başında anıldı

Enver Paşa, kabri başında anıldı

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yıldırım: - "Enver Paşa'nın yapmış olduğu bu harekatı bir hayalperestlik, bir sahte kahramanlık olarak göstermek isteyenler, aslında Türkiye'yi ve Türk gençlerini bu mücadeleden alıkoymak isteyenlerdir"

İSTANBUL (AA) - Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında etkin olan asker ve siyaset adamı Enver Paşa, ölümünün 94. yılında mezarı başında anıldı.

Enver Paşa'nın Şişli'deki kabrini ziyaret eden İstanbul Ülkü Ocakları üyeleri, okunan Yasin-i Şerif'in ardından Enver Paşa ve tüm şehitler için dua etti.

Burada açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Enver Paşa'nın hayatı boyunca şerefi ve onuruyla mücadele eden önemli bir Osmanlı subayı olduğunu dile getirdi.

Enver Paşa'nın Sarıkamış Harekatı'nı başarıyla tamamlaması halinde Osmanlı'nın çöküşünün engellenmiş olabileceğini söyleyen Yıldırım, "Enver Paşa'nın yapmış olduğu bu harekatı bir hayalperestlik, bir sahte kahramanlık olarak göstermek isteyenler, aslında Türkiye'yi ve Türk gençlerini bu mücadeleden alıkoymak isteyenlerdir." dedi.

Yıldırım, Enver Paşa'nın gerçek bir ülkücü olduğunu anlatarak, onun ülküleri uğruna ve ülkesini korumak adına mücadele etmiş bir subay olduğunu dile getirdi.

Anma etkinliğine katılanlara teşekkür eden Yıldırım, "Enver Paşa'ya sahip çıkmak, hayallerimize, Türk dünyasına sahip çıkmak demektir" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :