Enkazda ailesini kaybeden 18 yaşındaki Dilara, dayısına emanet
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binanın enkazında Bilir ailesinden 4 yakını kaybeden Nurettin Memoğlu, kazadan sağ kurtulan 18 yaşındaki Dilara Bilir'i güzel bir evlat olarak yetiştirmek için çabalayacaklarını söyledi.
Kocaeli'nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde dün sabah 07.00 sıralarında altında eczane bulunan bir bina, henüz belirlenemeyen bir sebeple aniden çöktü. Binada ikamet eden 5 kişilik Bilir ailesi enkaz altında kaldı. Olay yerine hızla sevk edilen çok sayıda arama kurtarma ekibi, gün boyu süren yoğun çalışmalar yürüttü.
Çalışmalar neticesinde, ailenin çocukları Muhammed Emir Bilir (12) ve Hayrunisa Bilir'in (14) cansız bedenlerine ulaşıldı. Arama kurtarma ekipleri, 19'uncu saatte baba Levent Bilir (44) ve kısa süre sonra anne Bilir'in de cansız bedenlerini enkazdan çıkardı. Ailenin acı dolu bilançosu 4 vefatla sonuçlanırken, büyük kızları Dilara Bilir (18) ise enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.
Bilir ailesinin cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından Gebze Çoban Mustafa Paşa Camisi'nde kılınan namaz sonrası Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin sonrasında yıkılan bölgede taziye çadırı kuruldu.

Sağ Kurtulan Dilara İçin Yeni Hayat Umudu
Taziye çadırında konuşan, hayatını kaybeden baba Levent Bilir’in dayısı Nurettin Memoğlu, yaşanan facia anını ve sonrasını anlattı. Sabah saatlerinde yıkım haberini alarak olay yerine geldiğinde enkaz altında kendi yakınlarını görmenin şokunu yaşadığını belirten Memoğlu, devletin ve milletin anında seferber olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ailesini kaybeden ve hastanede tedavi altında bulunan 18 yaşındaki Dilara Bilir'in durumu hakkında da bilgi veren Memoğlu, "Ben görüştüm, sadece kolu kırık ve vücudunda ufak tefek çizikler var. Mevla onu bize bağışladı" ifadelerini kullandı.

"Annesi Gibi Hayırlı Bir Evlat Olması İçin Çabalayacağız"
Geleceğe dair umutlu konuşan Nurettin Memoğlu, Dilara'yı yetiştirme hedeflerini de paylaştı. Memoğlu, "Onu güzel bir şekilde eğiteceğiz. Bu memlekete iyi bir evlat olması için annesi gibi hayırlı bir evlat olması için çabalayacağız" dedi. Hayatını kaybeden annenin bölgede binlerce kişiye Kur'an-ı Kerim öğrettiğini belirterek, "Öyle bir cennet hatunu bir annesi vardı. İnşallah, evladımız da öyle olacak" sözleriyle acılarını dile getirdi.
Memoğlu, Dilara Bilir'e ailesinin vefat haberinin henüz verilmediğini, yanına giren psikologlar aracılığıyla durumun yavaş yavaş anlatılacağını ve bu durumu kabullenmesinin zaman alacağını sözlerine ekledi.
Kaynak:
