Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

YOZGAT (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat’ta 2007’den itibaren 7 bin 779 kişiye evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi....

YOZGAT (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat’ta 2007’den itibaren 7 bin 779 kişiye evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neşeli, Engelliler Haftası dolayısıyla Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde basın toplantısı düzenleyerek hafta boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Engelli vatandaşların sadece özel gün ve haftalarda hatırlanmaması gerektiğini belirten Neşeli, onlar için yılın her günü seferber olunması gerektiğini belirtti.

Neşeli, engelli vatandaşların ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekilmesinin, onların yaşadığı sorunların çözümü noktasında bütün kurumların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini aktardı.

Sağlıklı insanların ulaştığı bütün hizmetlere engelli vatandaşların da ulaşması gerektiğini vurgulayan Neşeli, "Aile ve Sosyal Politikalar olarak, dezavantajlı insanlarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bütün kurumların ve sağlıklı insanların da bu konuda elinden gelen gayreti göstermesini istiyoruz. Bir engelli vatandaşımız sorunsuz bir şekilde hastaneye gidip sağlık hizmetini alabilmeli veya mahallesindeki parka gidip gelebilmeli." diye konuştu.

Engellilere yönelik rehabilitasyon çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Neşeli, şu bilgileri aktardı:

"İl Müdürlüğü olarak 2007’den itibaren 7 bin 779 kişiye evde bakım hizmeti sunmaktayız. Bu kişilere 2016 yılında 41 milyon 221 bin lira ödeme yapılarak maddi anlamda da destek verilmiştir. Ayrıca 2 bin 201 kişiye de engelli kartı verilerek şehir içi toplu taşıt araçlarından ücretsiz faydalanmalarına olanak sağlanmıştır."

Neşeli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli etkinlik planladıklarını bu etkinliklere bütün engelli vatandaşların yanı sıra sağlıklı insanların da davetli olduğunu sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler