Engelli kadınların sorunlarına oltayla dikkati çektiler

Engelli kadınların sorunlarına oltayla dikkati çektiler

Beşiktaş'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla engelli kadınların yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için "Olta Şenliği" düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla engelli kadınların yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için "Olta Şenliği" gerçekleştirildi.

Arnavutköy İskelesi yanında Altı Nokta Körler Vakfının da desteğiyle düzenlenen etkinliğe, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, milli paralimpik tenisçi Büşra Ün ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte engelli ve engelsiz vatandaşlar, Hazinedar ile denize olta atarak balık tuttu.

Hazinedar, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Engelli, engelsiz tüm kadınların yaşamın her noktasında var olabileceğini anlatmak için böyle bir etkinlik planladık." dedi.

Kadınların hayatın her alanında olması gerektiğini vurgulayan Hazinedar, belediye olarak istihdam konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını dile getirdi.

Etkinlikte, ayrıca Altı Nokta Körler Vakfı tarafından Büşra Ün'e plaket verildi.

- "Aslında çok güçlüyüz"

Büşra Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm kadınların sesi olan ve bu yolda çaba gösteren herkese teşekkür etti.

Etkinlikte hem engelli hem de engelsiz kişilerin bulunmasının önemli olduğunu belirten Ün, "Sadece engelliler bir köşeye atılıp onlarla yapılsaydı bu proje, ben de burada olmak istemezdim." dedi.

Bir kadın ve sporcu olarak toplumda kadına daha fazla değer verilmesi gerektiğini ifade eden Ün, "Her geçen gün bir farkındalık oluşuyor ama benim ülkemde en iyisi olmalı diye düşünüyorum ve inşallah o da olacak. Kadınlarımıza söyleyebileceğim şey; aslında çok güçlüyüz, güçlerinin farkına varsınlar ve hedefleri uğrunda çabalamaya devam etsinler. Ben çok güzel şeyler başaracaklarına eminim." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :