Endonezya deprem: Ölü sayısı 467'ye çıktı
Endonezya'nın Sumatra adasındaki Padang kentinde meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 467'ye çıkarken, yaralı sayısının ise 421 olduğu bildirildi. Hint okyanusu kıyısındaki Padang'ın nüfusu 1 milyona yakın.
Endonezya Sosyal İşler Bakanlığının bir yetkilisi, dün meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem sırasında yıkılan ev ve binaların enkazında çalışmaların sürdüğünü ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.
Sağlık Bakanlığının bünyesinde oluşturulan kriz masasının başkanı Rustam Pakaya da "Binlerce kişinin bu depremde hayatını kaybettiğinden endişe ediyoruz" dedi.
Pakaya, bölgeye 200 doktor ve hemşire, 8 ton bebek maması, 8 ton ilaç ile çadırlar gönderildiğini söyledi.
Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, liman kenti olan Padang'a giden yolların deprem yüzünden kullanılamaz hale geldiğini belirterek, hükümet yetkililerini yardımların felaketzedelere en kısa sürede uçak veya gemilerle ulaştırılabilmesi için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.
Padang'ın sakinlerinin ise artçı deprem korkusuyla kenti terk etme hazırlığında oldukları kaydedildi. Hint okyanusu kıyısındaki Padang'ın nüfusu 1 milyona yakın.
ENDONEZYA'DA 6,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE
YENİ BİR DEPREM OLDU
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, son 24 saat içinde büyük bir sarsıntı daha olduğunu ve bu sarsıntının merkez üssünün, Bengkulu'nun 155 kilometre kuzeybatısında, deniz yüzeyinin 15 kilometre kadar altı olarak belirlendiğini açıkladı.
DAHA BÜYÜK RAKAMLARA ULAŞABİLİR
Batı Sumatra'daki Padang'da dün meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki sarsıntı en az 200 kişinin ölümüne yol açmıştı. Binlerce kişinin çöken binaların altında kaldığı, ölü sayısının çok daha büyük rakamlara ulaşabileceği açıklanmıştı.
Bengkulu'daki sarsıntının can ve mal kaybına yol açtığına dair bir bilgi henüz verilmedi.