'EMITT Konya için bir fırsat oldu'

'EMITT Konya için bir fırsat oldu'

Çıpan, EMITT Fuarı'nın Konya turizmi açısından umulanın ötesinde bir tanıtım fırsatı olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirildiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Vali Osman Aydın'ın da katıldığı Mevlana Bera Otel'de düzenlenen basın toplantısında 14-17 şubat 2008 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilen EMİTT Fuarı'na İl Özel İdaresi'nin sağladığı kaynakla hazırladıkları 200 metrekarelik bir standla katıldıklarını belirtti.

 

Fuar için aylar öncesinden çalışmalara başladıklarını, standın tasarımından temsil noktasına kadar birçok konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Çıpan, şunları kaydetti:

 

Standımız iki ayrı bölümde kurulmuştur. Birinci bölümünde Mevlana konulu bir dekorasyon yapılmış ve sinevizyon perdesinde çeşitli tanıtım CD'leri gösterilmiştir. Konya'yı tanıtıcı yayınlar ve çeşitli ikramlar bu bölümde sunulmuştur. İkinci bölümde ise Nasreddin Hoca'nın doğumunun 800. yılı vurgulanmış ve bunun yanında Konya'nın Selçuklu başkenti olduğu konusu üzerinde durulmuştur. Ayrıca Konya'nın Selçuklu başkenti olmasının derin ve devamlılık arz eden kültürel yönüne dikkat çekilmiştir. Ayrıca bu standda Akşehir, Ilgın, Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Çumra, Halkapınar ilçelerinin yanında Sille, Kilistra, Çatalhöyük, Tınaztepe, Tuz Gölü gibi tarihi ve turistik yerlerin fotoğrafları 14 adet büyük panoda teşhir edildi.

 

Çıpan, turizm profesyonellerinin yanı sıra internet siteleri, belgesel yapımcıları ve turizm yazarlarına mülakatlar verilerek ekstra tanıtım fırsatlarının değerlendirildiğini dile getirerek, “EMİTT ilimiz turizmi açısından umduğumuzun ötesinde bir tanıtım fırsatı olmuş ve bu fırsat en üst seviyede değerlendirilmiştir” dedi.

Ferit Hepokur-Memleket