Emeklilere Sağlıkta Yeni Dönem: Aile Hekimlerinden İlaç Reçetesi Müjdesi

Emeklilere Sağlıkta Yeni Dönem: Aile Hekimlerinden İlaç Reçetesi Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni hizmet modeli kapsamında emeklilere sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlayacak düzenlemeleri duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik sağlık hizmetlerinde önemli düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni hizmet modeliyle emeklilerin hayat kalitesini artırmayı ve sosyal açıdan daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bu çerçevede, kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından da reçete edilebileceği müjdesini veren Bakan Işıkhan, bu düzenleme ile hastaların hastanelerdeki yoğunluğunu azaltmayı ve işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yaklaşık 2 milyon raporlu ilaç kullanan vatandaşın bu düzenlemeden faydalanabileceğini vurgulayan Işıkhan, ayrıca ilaç reçetelerinin artık 1 yıla kadar geçerli olacağını ve hastaların tekrar hekime başvurmadan 3'er aylık dozlarda ilaçlarını temin edebileceklerini dile getirdi.

Bakan Işıkhan ayrıca, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında sağlık uygulama tebliği ile yapılan düzenlemelerin ciddi bir tasarruf sağladığını belirterek, yılda yaklaşık 3,2 milyar lira tasarruf edileceğini söyledi.

Bununla birlikte, SGK'nın sağlık geri ödeme fatura tutarlarının denetimine ilişkin yapay zeka uygulaması olan "SGK Co-Pilot" projesinin de hayata geçirileceğini duyuran Bakan Işıkhan, bu uygulamanın sağlık faturalarının daha sıkı denetlenmesini ve süreçlerin hızlandırılmasını sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.