Emeklilere müjde! Bayram ikramiyeleri artırılıyor

Emeklilere müjde! Bayram ikramiyeleri artırılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV canlı yayınında emeklilere müjdeli haber verdi. Bakan Işıkhan, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyenin artırılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarla milyonlarca emekliyi sevindirecek bir gelişmeye işaret etti. Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebine ilişkin olarak "Bu adımlara atmaya hazırız" diyen Işıkhan, emeklilerin beklentilerini karşılamak için harekete geçeceklerini vurguladı.

Bakan Işıkhan, istihdamdaki artışa da değinerek, 914 bin seviyesine ulaşan istihdam sayısının yanı sıra 110 bin vatandaşa 990 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti. Ayrıca, prim tahsilatının önemine dikkat çekti ancak kaybedilen insanların geri döndürülememesinin ekonomik açıdan bir kayıp olduğunu ifade etti.

Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebiyle ilgili olarak ise şu anda 1.100 TL olarak belirlenen miktarın artırılacağını duyurdu. Bu haber, milyonlarca emekli vatandaş için sevindirici bir gelişme olarak karşılandı. İkramiyenin ne kadar artırılacağı ise merakla bekleniyor.

Son olarak, Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgiye göre, 950 bin EYT'linin yeniden çalışma hayatına döndüğü de açıklandı. Bu adımların emeklilerin ve iş gücü piyasasının refahına olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.