Emekli astsubayın başörtülü eşi ve kızlarının orduevine alınmadığı iddiası

Emekli astsubayın başörtülü eşi ve kızlarının orduevine alınmadığı iddiası

Emekli astsubay Uçakkuş:"Geçtiğimiz hafta başörtülü oldukları gerekçesiyle eşim ve kızlarımla birlikte giremediğim Konak Orduevi'ne gittiğimde İzmir bölgesindeki tüm orduevlerine girişimin yasaklandığını öğrendim"

İZMİR (AA) - Daha önce başörtülü oldukları gerekçesiyle İzmir'deki Konak Orduevi'ne eşi ve kızlarıyla alınmayan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, iş seyahati için geldiği kentte, İzmir bölgesindeki bütün orduevlerine girişinin yasaklandığını iddia etti.

Uçakkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 Mart'ta Konak Astsubay Orduevi'ne eşi, kızları ve 2 torunuyla geldiğini, başörtülerinin "kelebek bağlama" şeklinde olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadıklarını söyledi.

Bu nedenle Anafartalar Polis Merkezi'ne giderek bu uygulamayı yapan 2 astsubay hakkında şikayetçi olduğunu kaydeden Fuat Uçakkuş, bugün Konak Astsubay Orduevi'ne tekrar gittiğini, ancak burada girişinin yasaklandığını öğrendiğini ileri sürdü.

Uçakkuş, kapıdaki görevli askerin kartını okuttuğunda, kartına el koymak zorunda olduğunu söylediğini belirterek, "(Sizin içeriye girişiniz yasaklanmış) dedi. Görevli, isminin 'Mehmet' olduğunu söyleyen astsubay, görüşme talebim üzerine yanıma gelerek, 'Sizin İzmir bölgesindeki tüm orduevlerine girişiniz Güney Deniz Saha Komutanlığındaki kart güncelleme işlemi sonrası yasaklanmış' karşılığını verdi." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a sesini duyurmak istediğini belirten Fuat Uçakkuş, "Konunun hukuki takipçisi olacağım. Zaten şikayetçi olduğum 2 astsubay da polis merkezinde ifade verirlerken, 'Biz bu astsubayı orduevlerine giremeyecek şekilde yetkili kurumlara yazacağız' diye bir ifadede bulunmuşlardı." dedi.

Uçakkuş, iş seyahati için geldiği Manisa'da 2 gün orduevinde kaldığını dile getirerek, "Orada hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Yani İzmir bölgesi neden böyle bir uygulama yapıyor. Yetkili komutanlar da insanlık icabı bir hata yapmış olabilir diyelim ama bana verilen bu ceza, işi şuurlu olarak yaptıklarını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra Anafartalar Polis Merkezi'ne giden Fuat Uçakkuş, İzmir'deki orduevlerine girişi sırasında emekli astsubay kartına konan blokenin kaldırılması için şikayetçi oldu.

Emekli astsubayın başörtülü eşi ve kızlarının orduevine alınmadığı iddiası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :