Elektronik sigara ne kadar masum?

Elektronik sigara ne kadar masum?

Elektronik sigara kullanımının yaygınlaşması gençler arasında sağlık risklerini artırıyor. Uzmanlar, sosyal medya üzerinden gençlere sunulan elektronik sigara algısının masum olmadığını vurguluyor.

Konya'da özel bir okulda düzenlenen seminerde gençlere elektronik sigaranın sağlık üzerindeki tehlikeleri anlatıldı. Uzmanlar, elektronik sigaranın gençler arasında yaygınlaşmasının sağlık açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirtiyor.

Sosyal Medyanın Masum Rolü:

Medicana Konya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Gülfem Yıldırım, elektronik sigaranın gençler arasında popüler olmasının sebeplerinden birinin sosyal medya olduğunu ifade ediyor. Renkli ambalajları ve çeşitli aromalarıyla gençleri cezbeden bu zararlı cihazların, masum rolüyle sosyal medyada sunulmasının gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtiyor. Ayrıca içerdiği aromatik tatlarının alerjik reaksiyonlara ve akciğer enfeksiyonlarına sebep olabileceğine dikkat çekiyor.

Gençlerin Bilinci Artıyor:

Medicana Konya Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Psikolog Rabia Bağcı, elektronik sigaranın gençler arasında oluşan algının aslında masum olmadığını vurguluyor. Renkli ve çeşitli şekillerdeki ambalajlarıyla gençleri cezbeden bu ürünlerin, sosyal medya üzerinden tanınan kişiler tarafından desteklenmesinin gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtiyor.

Seminere Katılım ve Farkındalık:

Seminere katılan öğrenciler, elektronik sigara kullanımının zararları konusunda bilinçlendiklerini ifade ediyor. Uzmanların sunduğu bilgilerle elektronik sigara kullanımının sağlık açısından risklerini daha iyi anladıklarını belirtiyorlar.

Uzmanlar, elektronik sigara kullanımının gençler arasında artmasıyla birlikte sağlık sorunlarının da arttığını ve gençlerin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.