Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik teklifi Genel Kurul'da

Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik teklifi Genel Kurul'da

HDP Grup Başkanvekili Baluken:- "TRT'ye hepimizin vergilerinden bir katkı sağlanmasıyla ilgili o süreci kapatın. Çünkü haramdır, haram ediyoruz"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, ödediği vergilerden TRT'ye hiçbir katkı yapılmasını istemediğini belirterek, "TRT'ye hepimizin vergilerinden bir katkı sağlanmasıyla ilgili o süreci kapatın. Çünkü haramdır, haram ediyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Baluken, verdiği önerge üzerinde yaptığı konuşmada, TRT'ye kendi vergilerinden herhangi bir şekilde hiçbir katkı yapılmasını istemediğini ifade ederek, "Çünkü TRT normalde tarafsız, bağımsız olması gereken, kamu yayıncılığı yapması gereken bir kurum, ancak ortada ne tarafsızlığı kalmış ne bağımsızlığı kalmış ne de kamu yayıncılığı kalmış bir kurum. Madem bu durumda, o zaman hiç olmazsa bu düzenlemeyle ilgili verilen teklifler ya da önergelerde TRT'ye hepimizin vergilerinden bir katkı sağlanmasıyla ilgili o süreci kapatın. Çünkü haramdır, haram ediyoruz, bir HDP'li olarak ben haram ediyorum." diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, dağıtım şirketlerine kayıp kaçak yönüyle bir sorumluluk getirilmediğini, dağıtım şirketlerinin bu kadar kazancına rağmen yatırım harcamaları, tüketiciye ulaştırma yönündeki yaptıkları harcamalarla ilgili bir yük ve sorumluluk da bulunmadığını kaydetti.

Elektrik Piyasası Kanunu'ndaki değişikliklerin 36 milyon aboneyi yakından ilgilendirdiğini anlatan Arslan, "Dağıtım şirketlerine hiçbir yük getirilmeden, hiçbir sorumluluk getirilmeden piyasanın onlara bırakılmış olması… Bu zorluklar, bu sıkıntılar çıkınca hem devlet yatırım yapmıyor hem dağıtım şirketi yatırım yapmıyor. Eğer yatırım ihtiyacı varsa bunun yükü de tüketicinin üzerine yüklenmek isteniyor." ifadesini kullandı.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Kamu İhale Kanunu'nun 3. maddesinde istisnaların düzenlendiğini ancak bu maddenin büyüyerek neredeyse müstakil bir kanun haline geldiğini bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da şunları söyledi:

"Elinizi vatandaşın cebinden çekin artık. Bırakın, AKP'nin beceriksiz politikalarının kurbanı faturalarını düzenli ödeyen, ülkesine bağlı, üretim sevdalısı iş adamlarımız olmasın. Getirdiğiniz bu düzenlemedeki kayıp kaçak bedelini ve diğer kalemleri ekonomik olarak zaten zor durumda olan işçilerimizden, emeklilerimizden, iş adamlarımızdan, ülkemize katkı koyan tüm yurttaşlarımızdan çıkartmaktan vazgeçin, onlara bu haksızlığı yapmayın. "

Teklifin görüşmeleri devam ediyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler