Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik teklifi Genel Kurul'da

Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik teklifi Genel Kurul'da

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun üye sayısı, dokuzdan yediye indiriliyor

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa teklifinin görüşmeleri sürüyor.

Teklifle, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun üye sayısı, dokuzdan yediye indiriliyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar tarafından verilen değişiklik önergesi kabul edildi.

Buna göre Kurul, ilgili piyasa kanunlarında tanımlanan önlisans, lisans ve sertifikaların verilmesi, tadili, geçici olarak durdurulması ve iptali ile ön araştırma ve soruşturma işlemlerinin yürütülmesi hususunda ilgili kanunlar tarafından kendisine verilen yetkilerin bir kısmını veya tamamını Başkanlığa veya ilgili hizmet birimine devredebilecek.

Ulupınar, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, her konunun Kurul'a gelmesinin uzun zaman alabildiğine işaret ederek, "Olumsuzlukların kısa sürede giderilmesi ve sektörde denetimlerin, ön araştırma ve soruşturmaların uzamaması için hızlı bir yapı öngörülmektedir. Aynı şekilde Kurul, lisans ve sertifikaların verilmesi, tadili, geçici olarak durdurulması, iptali ve ön araştırma yapılması hususunda ilgili kanunlar tarafından kendisine verilen yetkilerin bir kısmını veya tamamını ilgili hizmet birimine devredebilecektir. Ayrıca, piyasada faaliyet gösterecek şirketlerin lisans işlemleri de bu düzenlemeyle daha hızlanarak pratik bir yöntem öngörülmektedir." diye konuştu.

Zonguldak'ın enerji üssü olduğunu belirten Ulupınar, şunları söyledi:

"5 bin işçi ve personel alınmıştır, yeterli değil, norm kadro 14 bin... Şu anda çalışan sayısı da 9 binlerdedir. Türkiye'nin bu kömüre ihtiyacı vardır. Her şeyden önce faaliyet gösteren ERDEMİR, KARDEMİR gibi fabrikaların ve termik santrallerin buna ihtiyacı vardır. Bunlar kömürün bir kısmını Zonguldak'tan karşılamaktadır, bir kısmı da yurt dışından getirmektedir. İnşallah yerli kömür teşvik edildiği takdirde bu tüketilecek kömür Zonguldak'tan karşılanabilir."

Genel Kurul'da, teklifin görüşmeleri sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :