El-Cezire çalışanının Mısır'da gözaltına alınması

El-Cezire çalışanının Mısır'da gözaltına alınması

El-Cezire'de haber yapımcısı olarak görev yapan Mahmud Hüseyin'in gözaltı süresi 15 gün uzatıldı

KAHİRE (AA) - Mısır Ulusal Güvenlik Savcılığı, geçen cuma günü aile ziyareti için geldiği başkent Kahire’de gözaltına alındığı duyurulan Katar merkezli El-Cezire televizyonu çalışanı Mahmud Hüseyin’in gözaltı süresinin 15 gün uzatılmasını kararlaştırdı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yargı yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Güvenlik Savcısı'nın El-Cezire'de çalışanı Hüseyin’i, “yaptığı yayınlarla Mısır’da fitne çıkarmak ve halkı devlete karşı kışkırtmakla” suçlayarak, gözaltı süresini 15 gün uzatma kararı aldığını söyledi.

El-Cezire televizyonunda haber yapımcısı olarak görev yapan gazeteci Hüseyin’in, Kahire’nin güneyinde yer alan Tora Hapishanesine nakledildiği belirtildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Hüseyin’in El-Cezire'de hazırladığı yayınlar ve ele geçirilen diğer materyallerden oluşan bir dosyanın Mısır Başsavcılığı’na sunulduğu duyuruldu.

Mısır Ulusal Güvenlik (Devlet Güvenlik) birimi kaynaklarına dayandırılan açıklamada, Hüseyin’in Kahire’nin batısında aynı anda birkaç ayrı yerde ikamet ettiğinin ve El-Cezire yönetimi tarafından Mısır’da halkı yönetime karşı kışkırtan zararlı yayınlar yapmakla görevlendirildiğinin belirlendiği ifade edildi.

El-Cezire televizyonunun resmi Twitter hesabından geçen cuma günü yapılan açıklamada, El-Cezire televizyonunda haber yapımcısı olarak görev yapmakta olan Mahmud Hüseyin’in, yıllık izinden döndüğü esnada Kahire Uluslararası Havalimanı’nda Mısır Ulusal Güvenlik birimi tarafından gözaltına alındığı kaydedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :