Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin yankıları

Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe: "Vize sorununun çözülmesiyle en önemli ekonomik pazarımız olan AB pazarında iş adamlarımızı daha aktif göreceğimize inanıyorum"

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, "Ekonomik Müjdeler Paketi"yle ilgili, "Vize sorununun çözülmesiyle en önemli ekonomik pazarımız olan AB pazarında işadamlarımızı daha aktif göreceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Menevşe, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomik paketi iş dünyası olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Yeni teşvik paketinin, il bazında verilen mevcut teşviklerin eksikliklerinin giderilmesinde önemli olduğunu vurgulayan Atila Menevşe, "Orta, ileri teknoloji ürün yatırımlarının tamamının 4'üncü bölge teşvikleri kapsamına alınması, iller bazında verilen teşvikler nedeniyle iş dünyasının sıkça şikayet ettiği mevcut teşvik sisteminin önemli bir sıkıntısını ortadan kaldıracaktır." ifadesini kullandı.

Menevşe, teşvik paketinin finansman sorununu da hafifletmesini beklediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Vize sorununu bu teşvik paketiyle aşacağımızı görüyoruz. Vize sorununun çözülmesiyle en önemli ekonomik pazarımız olan AB pazarında iş adamlarımızı daha aktif göreceğimize inanıyorum. Teşvik paketinin yanında özellikle Rusya ve İsrail ile sorunların giderilmesinde atılan adımları da iş dünyası olarak çok yerinde buluyoruz. Nitekim tarım, turizm ve ihraç mallarında kendini gösteren sıkıntıların, atılan bu adımlarla kökleşmeden giderilebileceği ve iş dünyasının bu sıkıntılı süreci minimum hasarla atlatacağına inanıyorum. Bu paketin ve vizyonun sorunlarımızı çözmenin yanında, ülkemizin orta gelir tuzağından çıkışı için de iyi bir fırsat olmasını diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :