Eğitim Bir-Sen’den Ankara Barosu'na tepki! Artık çok oldunuz

Eğitim Bir-Sen’den Ankara Barosu'na tepki! Artık çok oldunuz

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Şube Başkanı Metin, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı asli görevini icra ederken iğrenç mahfillere hedef göstererek ve suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı asli görevini, milleti dini konularda aydınlatma görevini icra ederken iğrenç mahfillere hedef gösterme ve suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Ankara Barosu’nu sert bir dille eleştiren Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, “Anayasa' nın 135.maddesine göre bir mesleğin icrasını düzenlemek için kurulan ve Kamu Kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak adlandırılan kuruluşlarımız asli görev alanını unutarak milletimizin ruh köküne zehir akıtmak asli meşguliyeti olmuştur. Bu kuruluşlarımızdan Ankara Barosu defaatle yaptıkları gibi yine iğrenç bir metne imza atarak, bir anayasal kurum olan Diyanet İşler Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ı asli görevini, milleti dini konularda aydınlatma görevini icra ederken iğrenç mahfillere hedef gösterme aymazlığında bulunabilmişler ve suç duyurusunda bulunabilmişlerdir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM’ye çağrıda bulunan Metin, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan ve milli iradenin tecelligahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağrıda bulunuyorum. Bir kamu kurumunun asli görevi Kamu Yararı iken bugüne kadar hep milletin vicdanını sızlatan infiale neden olan çıkışların sahibi bu yapılar Milli vasfı taşımamaktadır. Seçim sisteminin oluşturduğu oligarşi ile yönetilen ve milli varlığa düşman örgütlerin taşeronu olan Anayasanın 135. Maddesindeki koruma zırhı içindeki bu tarz yapılar hakkında; 1. Bir mesleğin icrası için üye olma zorunluluğu kaldırılmalı, 2. Bir meslek alanında Birden fazla meslek kuruluşu kurulabilmeli, 3 Bu kuruluşların Kamu Kurumu niteliği kaybettirilmeli, dernek statüsünde görev ifa etmeleri ile ilgili mevzuat düzenlemesi acilen yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Metin son olarak, “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde ‘önce ahlak’ haykırışı milletin vicdanında makes bulmuştur.. Sayın Başkanım yalnız değilsiniz. 81 milyon sizinle..” diyerek Ali Erbaş’a desteklerini ifade etti.

 

Etiketler :