Eğitim Bir Sen Konya'dan Boğaziçi açıklaması: 'Gezi'yle akraba olduğunuzu ifşa ettiniz

Eğitim Bir Sen Konya'dan Boğaziçi açıklaması: 'Gezi'yle akraba olduğunuzu ifşa ettiniz

Eğitim Bir Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Metin, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananların bilinçli şekilde planladığını belirtti. 'Mesele Boğaziçi değil, sen hala anlamadın mı?' pankartını anımsatan Metin, "Gezi'yle akraba olduğunuzu ifşa ettiniz" dedi

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube (Üniversite) Başkanı Şenol Metin, Boğaziçi Üniversitesi’nde son günlerde yaşanan provakasyonları değerlendirdi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Şubesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Şenol Metin, Boğaziçi Üniversitesine rektör ataması sonrasında gerçekleştirilen olayların Gezi kalkışmasına benzer bir provokasyon olduğunu söyledi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube (Üniversite) Başkanı Şenol Metin'in açıklaması şöyle:

Üniversitelerimizde akademisyenler arasında yıllarca bitmeyen husumet, kin ve çatışma üreten ve atanan rektörleri Klanlara mahkum eden rektör atama sisteminin 29 Ekim 2016’da değişmesi ile üniversitelerimiz tam asli işine, bilim üretme işine odaklandı derken Boğaziçi Üniversitesine Rektör ataması sonrasında kıymeti kendinden menkul tipler sosyal medya üzerinden örgütlenerek Gezi Kalkışmasına benzer bir provokasyona giriştiler. Soruyorum;

4 yıldır 200’e yakın rektör atamasına bir şey demeyi akledemeyen Klan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’ya hangi gerekçe ile ‘Kayyım Rektör’ diyor?

Boğaziçi Üniversitesi’ni farklı kılan nedir?

Klanın aklı yeni mi başına gelmiş, yoksa bir yerlerden sufle mi edildiler?

Boğaziçi Üniversitesi’nde Gezi provası yapan Suflörü de tanıyoruz, Klanı da….

Bir araya gelmesi mümkün olmayan yapıları; Gezi Parkındaki gibi, 17/25 Aralıktaki gibi, MİT Tırları kumpasındaki gibi ve nihayetinde 15 Temmuz gecesindeki gibi bir aklın okyanus ötesinden bir aklın Boğaziçi Üniversitesi'nde de bu bir araya gelişi koordine ettiğini görüyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi'nin geçmişinden, Robert Kolej’den devralınan elitist, anglo-sakson sömürgeciliğinin Türkiye ayağı olması aslında ‘istemezük’ tavrını anlaşılır kılıyor ama;

Türkiye artık eski Türkiye değil. Beyaz Türklerin eski müstağni, mustekbir tavırlarına pabuç bırakacak bir ülke değiliz.

LGBT tetikçiliği ile Kıblemiz, kutsalımız Kâbe’mizin resmini saygısızca yere attınız, unutmadık.

Kendi öğrencilerinizi fişlediniz, suç duyurusunda bulunduk. ‘Mesele Boğaziçi değil, sen hâlâ anlamadın mı’ pankartıyla ‘Gezi’yle akraba olduğunuzu ifşa ettiniz. Farkındayız.

met.jpg

Milletimiz, dahil olduğunuz tezgâhı basiretiyle görmekte, ferasetiyle değerlendirmekte, sabırla ve tahammülle izlemektedir. Fişlenen öğrencilerin isimleri Boğaziçi Üniversitesinde örgütlü Klan ile paylaşılmakta, öğrencilerin okuldan atılması, disiplin cezası alması, yurtdışı lisansüstü eğitim için zorunluluk olan akademik referansların engellenmesi gibi eğitim hayatlarını etkileyecek çeşit çeşit yaptırımlar uygulanmaktadır. Fişlenen öğrenciler, ders içeriği paylaşmak için kurulan sosyal medya gruplarından dahi atılarak, tecrite tabi tutulmakta, çeşitli hakaret ve iftiralarla sosyal linç uygulanmaktadır.

"Savcılarımızı göreve davet ediyoruz"

Bu nefret, ayrımcılık suçunun failleri hakkında da savcılarımızı göreve davet ediyoruz.

Buradan Sizlerin aracılığı ile gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Aralarına sızmış bulunan gençlerimizi krimialize etmek isteyen terör örgütleri ile aralarına mesafe koymaya davet ediyorum.

Buradan Sizlerin aracılığı ile aziz milletimizden aldığımız güçle haykırıyoruz;

Eğitim-Bir-Sen olarak, yasakların ve sınırlamaların kalkması, özgürlük alanlarının genişlemesi için mücadele ederken; görüntüsü yerli, zihniyeti yabancı, istiklal mücadelesinin manasını bilmediği için istikbali müstemleke temsilciliği olarak hayal eden, kaosla beslenen bu zihniyetin milletimizin iradesine ket vurmasına, milli bağımsızlık idealimizin örselenmesine izin vermeyeceğiz. 28 Şubat’ta, 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da göstermiş olduğumuz azim ve kararlığımızdan bir şey kaybetmedik. Kurulduğumuz günden bugüne her türlü ayrımcılığa ve haksızlığa karşı mücadele ettik, milletin iradesine yönelik her türlü saldırıya karşı yekvücut olarak durduk ve durmaya devam edeceğiz.

400 akademisyenle imza kampanyası 

Milli Akademi çevresinde biraraya gelen 400’ün üzerinde akademisyenimiz bir imza kampanyası düzenleyerek Boğaziçi Üniversitesinde cerayan eden olayların akademinin gündeminde olmadığını ve rahatsızlıklarını ifade etmekteler. www.milliakademi.org.tr adresinden duyarlı tüm bilim insanlarımız, öğrencilerimiz ve STK Yöneticilerimiz imzaları ile katkı sunabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.