Eğitim-Bir-Sen Konya'dan Biden'e tepki: OUR BOYS'ların operasyon yaptığı eski Türkiye değiliz

Eğitim-Bir-Sen Konya'dan Biden'e tepki: OUR BOYS'ların operasyon yaptığı eski Türkiye değiliz

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Metin, Joe Biden'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı sarf ettiği sözlere tepki gösterdi, "Türkiye 1980'lerin Türkiye'si değildir, OUR BOYS'ların operasyon yaptığı eski Türkiye hiç değildir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, ABD Başkan Adayı Joe Biden'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, açıklamasında, "ABD Başkan Adayı Joe Biden bir TV Programında, başkan olduktan sonra Erdoğan’a karşı muhalif liderleri destekleme konusunda açık olacaklarını, muhalefete yardımcı olmak istediklerini ve Onların ‘Erdoğan’ı yenecek konuma gelmelerini sağlamak’ için gayret göstereceğini açıkladı. Uluslararası Hukukta ‘içişlerine karışma’ olarak nitelenen bu açıklamayı Türkiye’nin en nitelikli STK’sı Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversite Şubesi olarak kınıyorum. Ayrıca, ‘Erdoğan’ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız.’ İfadesi ise 15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütü üzerinden yaptıkları darbedeki rolleri hatırlattı. Unutmadık, unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Bu açıklamaya dair tesbitlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" diyen Metin'in yazılı açıklaması şöyle:  Joe Biden varlığı ve vizyonu geçmişte kalmış soğuk savaş kalıntısı arkaik bir siyasetçi olduğuna dair eleştirileri haklı çıkarmıştır. Türkiye 1980'lerin Türkiye'si değildir. 'OUR BOYS'ların operasyon yaptığı Eski Türkiye hiç değildir.

Başkan Adayı Joe Biden’in süfle ettiği Yahudi, Rum, Ermeni ve Neo-Con lobilerinin hazırladıkları metin, Türkiye seçimlerine mudahele kamuflajlı ABD seçimlerini etkileme maksatlı iç politik bir metindir.

Bir ülkeyi hele Türkiye gibi bir ülkeyi kimin yöneteceğiz karar vermek ABD Başkan adayı dahil kimsenin haddine değildir. Türkiye’yi kimin yöneteceğine yalnızca Türk milleti karar verir. 15 Temmuz gecesi yeterli mesajı verdiğimizi düşünüyorduk ama anlaşılmadı ise, tekrar test etmek isteyen var ise Biz hazırız.

Türkiye’nin iradesine mudahele anlamını taşıyan bu iğrenç metne milletin tüm fertleri büyük tepki gösterirken bir kısım muhalefetin sessizliğini not ettik. Bu bir kısım muhalefete demek istiyorum ki;

Siz Türkiye’yi yönetmeye talipsiniz. Türkiye’deki meşru iktidara muhalifsiniz, Türkiye’ye muhalif değilsiniz. Türkiye’nin içişlerine kim karışma hadsizliğinde bulunursa haddini bildirmek bu milletin tüm fertlerinin görevidir, sizin de görevinizdir. Aksi Necip Fazıl Kısakürek’in ‘'Bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razı' ikazının tahakkukudur ki asla kabul edilemeyecek bir haldir.

Tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi, bu milletin bağrından kopan bir teşkilat olarak her türlü vesayete direnme görevimizi ifada bir an bile tereddüt göstermedik, göstermeyeceğiz.

 

Etiketler :