Efsane Boksör Muhammed Ali Hayatını Kaybetti

Efsane Boksör Muhammed Ali Hayatını Kaybetti

Efsane boksör Muhammed Ali'den kötü haberler geldi. Perşembe günü hastaneye kaldırılan 74 yaşındaki Ali hayatını kaybetti

Uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan 74 yaşındaki ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali yaşamını yitirdi.

 

Aile sözcüsü Bob Gunnell, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, iki gün önce ABD'nin Phoenix bölgesindeki bir hastaneye kaldırılan 74 yaşındaki eski ağır siklet boks şampiyonunun yaşamını yitirdiğini söyledi. Ünlü tanıtımcı ve menajer Bob Arum da Twitter'dan yaptığı açıklamada Ali'nin öldüğünü doğruladı. ABD'de birçok boksör, sosyal medya hesaplarından başsağlığı ve üzüntü dileklerini dile getirdi.

 

İKİ GÜN ÖNCE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

 

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından biri olarak gösterilen Muhammed Ali'nin ailesi tarafından gelen gizlilik isteği nedeniyle iki gün önce kaldırıldığı hastanenin adı ve yaşadığı sağlık sorunu hakkında detaylı bilgi verilmemişti. Ali, son iki yıldır idrar yolu enfeksiyonu ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli gerekçelerle birçok kez hastaneye kaldırılmış ve daha sonra taburcu edilmişti.

EN SON BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Son olarak 8 Nisan'da Arizona'nın Phoenix kentindeki Celebrity Fight Night adlı hayır etkinliğine katılan Ali, dana önce Aralık 2014'te ve Ocak 2015'te de hastaneye kaldırılmıştı. Ali'nin, geçen yılki rahatsızlığının idrar yolları enfeksiyonu olduğu belirtilmişti.

efsane-boksor-muhammed-ali-hayatini-kaybetti-8498287_8448_m.jpg

Muhammed son olarak Ali Celebrity Fight Night adlı hayır etkinliğinde görüntülenmişti

MÜSLÜMAN OLMUŞTU

Boks kariyerini sonlandırmasının ardından Parkinson hastalığına yakalanan ve asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr. olan efsanevi boksör, 1964'te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını almıştı.

ÇIKTIĞI 61 MAÇIN 56'SINI KAZANDI

1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez alan Muhammed Ali, bu ünvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başardı. Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrılan Ali, profesyonel boksa geçmeden önce 1960 Roma Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklet kategorisinde altın madalya kazanmıştı.

Haberler.com

Etiketler :