E-Devlet'in yıldızı MSB oldu

E-Devlet'in yıldızı MSB oldu

Milli Savunma Bakanlığı, bütün hizmetlerini e-devlet sistemine taşıdı. Bu sayede 150 askerlik şubesi kapandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2009 yılında hayata geçirdiği e-devlet uygulamasını, 5 yılda tamamıyla dijital ortama aktardı. Türksat'ın rakamlarına göre MSB, bütün hizmetleri yalnızca e-devlet kapısından sunulun tek kurum oldu.

Bakanlığın yaklaşık 32 başlıkta verdiği e-hizmetleri askerlik şubelerini bile kapanma noktasına getirdi. Sadece geçen yıl 11 milyon 420 bin kişi bakanlığın internet sitelerinden yararlandı. Artık, Askeralma Dairesi Başkanlığı'dan (ASAL) internet ortamında randevu alınabiliyor, 'Askerlik Durum Belgesi' sorgulanabiliyor, adres bilgileri teyidi ve güncellenmesi, celp dönem tercihi ile yoklama başvurusu yapılabiliyor. Nitekim e-devlet üzerinden 2 milyon kişi askerlik durum belgesini aldı. Bu da askerlik şubesini kapanma noktasına getirdi.

Son dört yılda 150'ye yakın şubenin kapısına kilit vuruldu. Geçen yıl MSB'nin en çok kullanılan hizmetleri sırasıyla şöyle oldu: “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama”, “ASAL Sevk Başvurusu”, “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu Sorgulama” ve “Er Sınıflandırma Sonucu Sorgulama”

TÜRKİYE GAZETESİ

Etiketler :