"Dünyanın en uzun adamı" Şanlıurfa'da

"Dünyanın en uzun adamı" Şanlıurfa'da

2 metre 51 santimetre boyu ile dünyanın en uzun adamı unvanına sahip Kösen, Şanlıurfa'da üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

ŞANLIURFA (AA) - "Dünyanın en uzun adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile yıllardır koruyan Mardinli Sultan Kösen, Şanlıurfa'da üniversite öğrencileri ile buluştu.

Harran Üniversitesinin davetlisi olarak kente gelen Kösen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndaki söyleyişe katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kösen, hayat hikayesini anlattı.

Sorulara esprili yanıtlar veren Kösen, memleketini ve ülkesini gittiği yerlerde güzel bir şekilde tanıtmaya çalıştığını söyledi.

Katıldığı toplantılarda ilginç sorularla karşılaştığını dile getiren Kösen, bunlardan birinin "Bebekken boyunuz kaçtı?" olduğunu belirtti.

Günlük yaşantısıyla ilgili de bilgiler aktaran Kösen, şunları kaydetti:

"Biz bir kız 4 erkek kardeşiz. En uzunları benim. Bir de dünyanın en uzun insanıyım. 60 numara ayakkabı giyiyorum. Bunu da Türkiye'de bulamadığım için Almanya'dan özel sipariş ediyorum. Şu anda ailemle yaşıyorum. Bazen sıkıntılar yaşıyorum inşallah ileride kendi evime geçersem daha iyi olacak.Yatağımın genişliği 1 metre 60 santim, uzunluğu da 2 metre 60 santim. Özel yaptırdım. Gideceğim yerlere önceden bilgi veriyorum. Bana ona göre yatak temin ediliyor. Boyumdan dolayı bana bakmalarını yadırgamıyorum. Ben de normal biri olsaydım uzun birini görünce bakardım."

Son günlerdeki terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü ifade eden Kösen, bunların bir an önce son bulmasını diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :