Dünyaca ünlü seyahat dergisinden Türkiye'ye övgü

Dünyaca ünlü seyahat dergisinden Türkiye'ye övgü

Yılda 4,8 milyon okuyucuya ulaşan aylık seyahat ve yaşam tarzı dergisi Travel+Leisure, "Türkiye'yi sevmemiz için çok sebep var" başlıklı yazıda İstanbul ve Türkiye'ye destek verdi

WASHINGTON (AA) - Dünyanın en çok okunan aylık seyahat ve yaşam tarzı dergilerinden Travel+Leisure, "Türkiye'yi sevmemiz için çok sebep var" başlıklı bir yazı yayımlayarak İstanbul ve Türkiye'ye destek verdi.

Dünya çapında yılda 4,8 milyon okuyucuya ulaşan, merkezi New York'ta bulunan seyahat dergisi Travel+Leisure'ın editörlerinden Erica Owen, "Türkiye'yi sevmemiz için çok sebep var" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"İstanbul'daki trajedi sarsıcıydı ancak İstanbul ve Türkiye, kalbimizde özel bir yere sahip" ifadelerini kullanan Owen, terörizmin gerçek bir tehdit olduğunu ancak insanları seyahat etmekten korkmaya itmemesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin sahip olduğu güzellikleri "eşsiz" olarak nitelendiren Owen, "keşfedilmeyi bekleyen tarihi", "dünya çapındaki otelleri", "kültürel ve sanatsal birikimi", "geniş alışveriş yelpazesi" ve "harikulade manzaraları" gibi başlıklar altında Türkiye'yi neden çok sevdiklerini anlattı ve bu ülkeye gitmekten vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Derginin genel yayın yönetmeni Jeffries Blackerby de dergide yer alan kısa mektubunda, "Favori şehirlerimden biri olan İstanbul, kadim ve modern kültürlerin buluştuğu heyecan verici bir yer" ifadelerini kullandı.

Derginin editörlerinden Nathan Lamp de kaleme aldığı mektupta, "Avrupa ile Asya'nın kesişme noktasında İstanbul, dünyanın kültürel olarak en ilgi çekici şehirlerinden biri" görüşlerine yer verdi.

Yayın hayatına 1937 yılında başlayan ve "dünyanın en çok okunan" aylık seyahat ve yaşam tarzı dergisi olarak anılan Travel+Leisure, yıllık 4,8 milyon okuyucuya ulaşıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :