Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Çınar:

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Çınar:

"Müteşebbislerin, sivil toplum kuruluşlarının ileri yaştakilere yönelik sağlık turizmini canlandırmak için harekete geçmesi gerek"- "Dünyada birçok ülke sağlık turizmine yöneldi. Maddi durumu iyi olan yaşlıları ülkelerine çekmeye başladılar. Türkiye de co

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı (DÜYADER) Umut Çınar, sağlık turizminin önemine dikkati çekerek, bu amaçla Türkiye'ye gelenlerin konaklama, sağlık hizmetleri ve inanç turizmine katkısı olacağını kaydetti.

Çınar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla AA muhabirine açıklamada bulundu.

Dünyanın artık yaşlandığına vurgu yapan Çınar, teknoloji ve tıptaki gelişmelerle ortalama yaşam süresinin uzadığını söyledi.

Doğum oranının düşmesi ve yaşam sürelerinin uzamasıyla dünyada yaşlı sayısının artacağına işaret eden Çınar, "Dünya artık yaşlısıyla birlikte üretmek zorunda. Eğer yaşlıları üretimden alıp sadece tüketimde kullanırsanız ülkenin geleceği parlak olmayabilir. Bu nedenle bazı önlemler alınması gerekiyor. Dünyada birçok ülke sağlık turizmine yöneldi. Maddi durumu iyi olan yaşlıları ülkelerine çekmeye başladılar. Türkiye de coğrafi konumu itibarıyla da sağlık turizminde çok avantajlı." diye konuştu.

Çınar, İskandinav ülkeleri ile Almanya, Fransa ve Hollanda'da yaşayan yaşlıların, soğuk iklim nedeniyle, dört mevsimi yaşayan ve termali olan ülkelere yöneldiğini belirtti.

Bu anlamda Türkiye'nin öncü olabileceğine dikkati çeken Çınar, "Herkes her şeyi devletten bekliyor. Bu yanlış bir yol. Müteşebbislerin, sivil toplum kuruluşlarının ileri yaştakilere yönelik sağlık turizmini canlandırmak için harekete geçmesi gerek." dedi.

Dünyada sağlık turizminin en iyi değerlendirilebileceği ülkelerden birinin Türkiye olduğunu aktaran Çınar, ülkenin imkanlarının çok iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Umut Çınar, gerekli çalışmalar yapılırsa Türkiye'nin sağlık turizminde zirveye çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

- "1 yaşlı 15 turiste bedel"

Çınar, "Yaşlımız dışarı çıkmasın, gezmesin dememeliyiz. Yaşlı eğer dinçse ve psikolojik olarak sıkıntısı yoksa yaşlılarımız hayatın içinde olmalı." dedi.

Sağlık turizmi için gelen turistin, sadece tatil için gelen turistten çok daha fazla döviz bırakacağına işaret eden Çınar, sağlık turizmi için gelen 1 yaşlının 15 turiste bedel olduğunu ifade etti.

Çınar, sağlık turizmi için gelen kişinin muayene olduğunu ve gerekli tedavilerini yaptırdığını belirterek, "Böylece ülkeye çok ciddi döviz girdisi oluyor. Sağlık turizmiyle gelen konaklamadan, sağlık hizmetlerinden faydalanıyor ve inanç turizmini yapabiliyor. Biz dünyanın tüm yaşlılarını Türkiye'de ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :