Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyükkılıç mesajında, çocuk...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükkılıç mesajında, çocuk haklarının korunarak, onlara sevgi, hoşgörü ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünya bırakılmasının, kent yöneticilerinin en önemli sorumluluğu olduğunu belirtti.

Toplumsal barışın, birlik ve beraberliğin ancak çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içinde yetiştirilmesiyle sağlanabileceğini vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Onlar adına kurulan ve yine kendilerinin idare ettiği Çocuk Meclisi, Melikgazi Belediyesi olarak çocuklara verdiğimiz değer ve önemi göstermekte. Çocuk Meclisi ile belediyemiz, çocuklara yönelik etkinlikler düzenlemekte ve kampanyalar gerçekleştirmektedir. Ağız ve diş sağlığı, göz muayenesi, okullarda sağlık taraması gibi çalışmalar ile sağlık hizmeti sunulmaktadır. Kırtasiye yardımı, derslerine yönelik kurslar ile eğitim, tiyatro, halk oyunları, resim ve müzik kursları ile sosyal ve kültürel gelişimleri sağlanmaktadır. TBMM'nin kuruluş gününün çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi ve 23 Nisan'ın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, devletimizin de çocuklara verdiği anlamlı bir göstergesidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :