Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:- "Gerekli önlemler alınmazsa, başta iklim değişikliği olmak üzere, çok ciddi küresel çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit edecektir"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, "Gerekli önlemler alınmazsa, başta iklim değişikliği olmak üzere, çok ciddi küresel çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit edecektir." ifadesini kullandı.

Sanlı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, sağlıklı, yaşanabilir, yeşil ve daha güzel bir dünya için üzerinde durulması gereken en öncelikli konunun çevre olduğunu belirtti. Sanlı, şunları kaydetti:

"Geride bıraktığımız yüzyıldaki hızlı sanayileşme, kentleşme ile nüfus artışı, geleceğimizi yakından ilgilendiren önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Gerekli önlemler alınmazsa, başta iklim değişikliği olmak üzere, çok ciddi küresel çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit edecektir. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması kuşkusuz eğitimle olacaktır. Daha güzel, daha sağlıklı ve daha temiz bir gelecek temennisiyle Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler