Dünya belediye başkanları Gaziantep'te toplanacak

Dünya belediye başkanları Gaziantep'te toplanacak

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) 5'inci Kongresi yapılacak.Gaziantep...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) 5'inci Kongresi yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, UCLG-MEWA 5'inci Kongresi, belediyenin ev sahipliğinde, 19 Nisan 2016 Salı günü Gaziantep'te yapılacak.

Kongre sonrasında toplanacak olan UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi ve UCLG-MEWA Cinsiyet Eşitliği Komitesi, ilk toplantılarını gerçekleştirecek ve üyeler arasından komite başkan ve eşbaşkanları seçilecek. Aynı zamanda, UCLG-MEWA'nın sosyal içerme ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında 2017 yılına kadar takip edeceği gündemi ve faaliyet programı da belirlenecek ve UCLG-MEWA bölgesindeki yerel yönetimlerin en iyi uygulamaları da bu toplantılar çerçevesinde görüşülecek.

Etkinliğin ikinci gününde ise UCLG-MEWA Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi gerçekleştirilecek.

MEWA bölgesinin zenginliklerine ve zorluklarına odaklanacak ve 4 oturumdan oluşacak olan zirvenin ilk 2 oturumunda, "göç" başlığı altında Suriyeli göçmen akını ile mücadele eden belediyeler için çok aktörlü iş birliği ve finansman fırsatlarına odaklanılacak ve Suriyeli göçmen krizini, göç yönetimi açısından ele alınacak. Diğer oturumda ise MEWA bölgesindeki şehirlerde "kültür" ve "gastronomi" konuları ele alınacak.

Gaziantep'in göçün etkilerini gösteren en iyi örnek olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Fatma Şahin, "Bin yıllık kültürü ile tanınan İpek Yolu üzerindeki bu kadim şehir, yıllar boyunca zengin kültürel alışverişe tanık olmuş ve dünyaca tanınan bir gastronomik kültürün taşıyıcısı olmuştur. Bugün, şehrin bu zenginliği UNESCO'nun dikkatini çekmiş ve şehir gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmiştir. Habitat III'e doğru çalışmalarımıza yön verecek olan bu etkinlik ile birlikte Gaziantep dünya şehirleri arasında daha da önem kazanacak." ifadelerini kullandı.

Kongreye, 14 ülkeden yaklaşık 50 belediye başkanı ile 160 yabancı temsilcinin katılacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :