Düğün sonrası demokrasi nöbetine katıldılar

Düğün sonrası demokrasi nöbetine katıldılar

Aydın ve Uşak'ta dünya evine giren iki çift, gelin ve damatlıklarıyla demokrasi nöbetine katıldı

AYDIN (AA) - Aydın ve Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin 1. yılında düzenlenen demokrasi nöbetlerine, yeni evlenen iki çift de gelin ve damatlıklarıyla katıldı.

Aydın Atatürk Kent Meydanı'ndaki programa katılan damat Muhammet Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasi nöbeti tutmak için eşiyle birlikte alana geldiklerini söyledi.

Akkuş, "Düğün tarihimizi bugüne özel yaptırdık. Düğünden sonra da meydana gelerek nöbet tutanlara destek olduk. Değişik duygular besliyoruz şu an. Mutluyuz, buradayız. Geçen yıl çok büyük acılar yaşadık. Allah aynı acıları ve aynı şeyleri tekrar yaşatmasın." dedi.

Nur Akkuş ise "Allah bu millete bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı. Biz de nikah tarihimizi bugüne aldık. Düğün sonrasında da buraya geldik. İnşallah hayırlı evlatlar yetiştireceğiz. 15 Temmuz bizim için çok önem taşıyan bir gün oldu. Bir yıl önce ülkemiz çok büyük bir zorluktan geçti. Tekrar analar ağlamasın." ifadelerini kullandı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger, gelin ve damadı tebrik etti, çifte çeyrek altın taktı.

Vali Köşger, böyle bilinçli insanların olmasının kendisini gururlandırdığını belirterek, yeni evli çifte mutluluk diledi.

Alandaki bazı vatandaşlar da gelin ve damadı tebrik etti.

- Demokrasi nöbetinde altın taktılar

Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Mehmet ve Sibel Ergün çifti de düğün sonrasında demokrasi nöbetine katıldı.

Uşak Valisi Salim Demir'in eşi Nezahat Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın eşi Halime Cahan, alanda kurulan kürsüde, çifte altın taktı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :