Duba üzerinde uyuyan 2 garsonun denizde kaybolması

Duba üzerinde uyuyan 2 garsonun denizde kaybolması

Arkadaşlarının jandarmaya verdikleri ifadede, kayıp Çınar Gürses ve Serdar Yalçın ile iki kez telefonla görüştüklerini, ardından haber alamadıklarını anlattıkları öğrenildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde 4 gün önce üzerinde uyudukları, kıyıya bağlı dubanın halatlarının kopması sonucu denizde sürüklenerek kaybolan iki garsonu arama çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma uzmanları olay günü bölgede şiddetli rüzgar olduğuna dikkati çekerek, dubanın kısa sürede kilometrelerce açığa sürüklenmiş olabileceğini söyledi.

Bayramın ardından 5 gündür haber alınamayan Çınar Gürses ile Serdar Yalçın'ın bulunması için Sahil Güvenlik ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürerken, uzmanlar açık denizde arama faaliyetlerinin kıyı yakınlardakinden çok farklı olduğuna ve zorluğuna vurgu yaptı.

AA muhabirinin görüştüğü AFAD arama kurtarma uzmanları, parça plastiklerden oluşan 6 metrekarelik dubanın deniz yüzeyinde bağımsız durumda hızlı hareket ettiğini belirtti. Uzmanlar, garsonların kaybolduğu gün rüzgarın şiddetinin fazla olduğunu dile getirerek, dubanın kısa sürede kilometrelerce açığa sürüklenmiş olabileceğini ifade etti.

Arama kurtarma çalışmalarının denizden ziyade havadan yapılmasının önemini vurgulayan uzmanlar, "Bölgede ada ve koylar fazla, açık denize olduğu gibi kıyı tarafına da sürüklenmiş olabilir. Kayalıklarda sıkışıp görüş açısı dışında kalmış ya da şiddetli rüzgarın etkisiyle parçalanmış olabilir. Denizden bunu tespit etmek çok güç. Bu nedenle hava araçlarıyla yapılacak aramada daha sağlıklı sonuç alınabilir." görüşünü aktardı.

Sahil Güvenlik ekiplerinin, umutlar azalsa da tüm şartları değerlendirerek arama faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten uzmanlar, dubanın açık denize sürüklenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, Yunan makamlarının da havadan arama faaliyeti yapmaları gerektiğini kaydetti.

- Arkadaşları 2 kez görüşmüş

Öte yandan jandarmanın konuyla ilgili ifadelerine başvurduğu kayıpların çalışma arkadaşları, Çınar Gürses ile Serdar Yalçın'ı, son olarak mesai sonrası, çalıştıkları kulübün sahilinde alkol alırken gördüklerini daha sonra dubaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi.

Çalışma arkadaşları, ilerleyen saatlerde dubanın yerinde durmadığını fark edince cep telefonundan ulaştıkları Gürses ve Yalçın'ın, üzerinde uyuya kaldıkları dubanın halatının koparak açığa sürüklendiğini ve kıyıya çok uzakta olduklarını aktardıklarını söyledi. Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirdiklerini ifade eden çalışma arkadaşlarının, ikinci kez görüştükleri Gürses ve Yalçın ile daha sonra irtibat sağlayamadıklarını anlattıkları öğrenildi.

Gürses ve Yalçın, Alaçatı'da garsonluk yaptıkları işletmedeki mesailerinin ardından sahilde kıyıya bağlı dubalardan birinin üzerinde uyuyakalmış, 8 Temmuz'da sabaha karşı şiddetini artıran rüzgarın etkisiyle halatları kopan dubayla açığa sürüklenerek denizde kaybolmuştu. Durumun bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizden ve havadan arama çalışması başlatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :