DSİ'den Konya'ya yeni baraj

DSİ'den Konya'ya yeni baraj

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Konya'nın Hüyük ilçesi İlmen Mahallesi'nde yeni bir baraj inşa ediliyor

Konya'nın Hüyük ilçesine DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir baraj yapılıyor. İlmen Barajı tamamlandığında yöredeki bin 220 dekar tarım arazisi borulu şebeke ile sulanabilecek.

İlçeye bağlı İlmen Mahallesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) 4.Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında yürütülen baraj çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, temelden 30 metre yüksekliğe ve 646 bin metreküplük su depolama kapasitesine sahip olacak İlmen Barajı'nın tamamlandığında yöredeki bin 220 dekar tarım arazisini borulu şebeke ile sulayacağı belirtildi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, İlmen Mahallesi'ne kazandırılacak baraj çalışmasından dolayı DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

DSİ'den Konya'ya yeni baraj

DSİ'den Konya'ya yeni baraj

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.