DSİ Konya bölgesinde hummalı çalışma

DSİ Konya bölgesinde hummalı çalışma

DSİ Genel Müdürlüğü Konya Bölgesinde 3 milyon 650 bin m3 kazı, 750 km dere ıslahı ve kanal temizliği çalışması yaptı

Konya Bölgesinde 3 milyon 650 bin m3 kazı, 750 km dere ıslahı ve kanal temizliği çalışması yapıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü suyu en doğru şekilde yöneterek, içme ve kullanma suyu olarak insana, sulama suyu olarak toprağa ulaştırmak için projeler üretip tesisler inşa ettiği kadar, suyun zararlarının önüne geçmek içinde faaliyet göstermekte.

Sahip olduğu iş makineleri ve deneyimli operatörleri ile çevre düzenlemesinden, kanal ve gölet temizliğine, tahkimattan dere ıslahına, kazıdan yol çalışmasına kadar birçok alanda çalışan DSİ, yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların yaşamına doğrudan etki etmekte ve yaşam standartlarını yükseltmekte.

dji-0608.jpg

Bu kapsamda, görev sahası Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinden oluşan DSİ 4. Bölge Müdürlüğüne ait iş makineleri, yapılan program dahilinde yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ediyor. Konya 4. Bölge Müdürlüğünce sahip olunan 74 adet ağır iş makinesiyle 2020 yılı içerisinde 3 milyon 650 bin m3 kazı çalışması, 750 km uzunluğunda dere ıslahı ve kanal temizliği çalışması yapıldı.

dji-0563.jpg

Islah ve Temizlik Çalışmaları Can ve Mal Kaybının Önüne Geçiyor

Dere ıslahı ve kanal temizliği, vatandaşın can ve mal kaybına uğramaması açısından büyük önem arz etmektedir. Kontrol ettiğimiz su, bize sayamayacağımız kadar çok fayda sağlarken, taşkın ve selde olduğu gibi, kontrolümüzden çıkan su ise çok üzücü sahneler ortaya çıkartabilmektedir. İş makinelerimizin Konya bölgesinde 68 farklı noktalardaki toplam 750 km uzunluğundaki ıslah ve temizlik çalışmalarının amacı da taşkın meydana gelmeden önlem almak, çiftçilerimizin emeğinin zayi olmasını engellemek ve olası can kayıplarının önüne geçiyor.

dji-0255.jpg

Çevre Düzenlemesi ve Rehabilitasyon Çalışmaları Doğal Yaşamı Destekliyor

Çevre düzenlemesi ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yürütülen rusubat temizliği ve göletlere ulaşan dere ve kanallardaki temizlik faaliyetleri ile kötü görüntünün önüne geçildiği gibi doğal yaşamda desteklenmektedir. Beyşehir Karaburun sazlıkları, Seydişehir Kuğulupark ve Sarayönü Beşgöz göl temizliği projelerinde DSİ iş makineleri yoğun çalışmalar yürüterek, söz konusu göl ve göletlerin çevresini değiştirmişler, göçmen kuşların uğrak noktası olan sulak alanları rehabilite ederek doğal yaşama katkı sunmuşlardır.

Kırsal alanda birçok projesi bulunan DSİ, iklim şartlarından ötürü ortaya çıkan sel ve taşkın felaketlerine şubelerimizin programlı projeleri ile müdahale etmekte, iş makinelerimizle kırsal alanda yaşayan vatandaşların sorunlarına çare üretmektedir.

dji-0249.jpg

Ülkenin en büyük kurumlarından biri olan DSİ’nin, ülkenin en büyük iş makinası parklarından birine de sahip olduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Yürüttüğümüz her faaliyet vatandaşlarımızın yaşamına doğrudan etki ediyor. İş makinalarımız ülkenin dört bir yanında arı gibi çalışıyor. DSİ işçisiyle, mühendisiyle, iş makinesiyle devletinin ve milletinin hizmetinde. İş makinalarımız dere ıslahında da, rusubat temizliğinde de, Bu özverili çalışmaları için tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum