Down sendromlu gence arkadaşlarından özel doğum günü kutlaması

Down sendromlu gence arkadaşlarından özel doğum günü kutlaması

Bursa'da bir mahallenin gençleri, down sendromlu Bursaspor taraftarı Turan Dursun için festival havasında doğum günü kutlaması düzenledi- Önce üstü açık otomobille şehir turu attırılan genç, daha sonra mahallede sazlı sözlü eğlence eşliğinde kendisi için

BURSA (AA) - Bursa'da bir grup genç, down sendromlu Bursaspor taraftarı arkadaşları Turan Dursun için şenlik havasında doğum günü partisi hazırladı.

Merkez Osmangazi ilçesi Zafer Mahallesi'nde oturan ve yeşil-beyazlı taraftarlar arasında "Turan Reis" olarak tanınan Turan Dursun'un doğum günü için mahalledeki arkadaşları yaklaşık bir ay önce hazırlıklara başladı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gencin arkadaşları, doğum günü için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Arkadaşları, kentin çeşitli yerlerine astıkları pankartlarla yeşil-beyazlı taraftarları Dursun'un doğum gününe davet etti.

Akşam saatlerinde mahallede toplanan gençler, önce Turan Dursun'a üstü açık otomobille şehir turu attırdı. Doğum günü partisinin düzenleneceği cadde trafiğe kapatılırken, şehir turu dönüşü Turan Dursun mahalle girişinde meşalelerle karşılandı.

Üstü açık otomobilden bölge sakinlerini selamlayan Dursun, daha sonra araçtan inerek yine arkadaşlarıyla bu kez yaya olarak partinin yapılacağı bölüme geldi.

Gencin arkadaşları yol boyunca, "Turan sen bizim her şeyimizsin" diye tezahürat yaptı. Çoşku içinde gerçekleştirilen doğum günü kutlamasında Dursun, daha sonra kendisi için özel hazırlanan, üzerinde fotoğrafının bulunduğu pastayı kesti.

Pasta kesimi sonrası mahalle düğünlerinde olduğu gibi sakal tıraşı yapılan Dursun, çalınan oyun havaları eşliğinde arkadaşlarıyla halay çekti. Mahallenin muhtarı ve büyükler Turan Dursun'a doğum günü nedeniyle para da taktı.

Halk oyunu ekibinin de gösteri sunduğu partide şarkıcı Rumeli Semih de sahne aldı. Yaklaşık bin kişinin izlediği doğum günü etkinliği sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Bu arada, Bursasporlu futbolcular cep telefonlarıyla görüntülü mesaj göndererek, Turan Dursun'un doğum gününü kutlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Merkez Osmangazi ilçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar da kutlamanın olduğu mahalleye çelenk gönderdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :