"Dostlarımızın kucak açmasını değil, terörle mücadele etmesini bekliyoruz"

"Dostlarımızın kucak açmasını değil, terörle mücadele etmesini bekliyoruz"

Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin:- "Dostlarımızın ve stratejik müttefiklerimizin terör örgütleri mensuplarına kucak açmalarını değil, beraber terörle mücadele etme iradesi göstermelerini bekliyoruz"- "Türkiye’nin insani ve girişimci dış politikası

SEUL (AA) - Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, "Dostlarımızın ve stratejik müttefiklerimizin terör örgütleri mensuplarına kucak açmalarını değil, beraber terörle mücadele etme iradesi göstermelerini bekliyoruz." dedi.

Erçin, büyükelçilik konutunda Güney Kore medya temsilcilerine "Türkiye’nin İnsani ve Girişimci Dış Politikası"nı anlattı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erçin, geçmişten günümüze Türkiye'nin dış politikasının temelinde insani yardım ve barışçıl ilişkiler olduğunu belirtti.

Erçin, Türkiye'nin Somali, Kosova ve Afganistan politikasının bu politikaya örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Kore savaşına da değinen Erçin, "Türkiye’nin insani ve girişimci dış politikası dünyaya örnek teşkil etmektedir. Koreli vatandaşlarının bugün bile Türklere gösterdiği teveccüh bu politikanın bir sonucudur." diye konuştu.

Küresel İnsani Yardım 2018 Raporu'nda Türkiye’nin en çok insani yardım yapan ülke olduğunu anımsatan Erçin, sekizinci yılına giren Suriye iç savaşında Türkiye’nin öncelikli politikasını insani yardımın oluşturduğunu ve Türkiye'nin savaş mağduru Suriye halkına kucak açan ülke olduğunu vurguladı.

Erçin, Türkiye’nin sadece sınır komşularına değil, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ile Türk Kızılayı gibi kuruluşları vasıtasıyla sınırlarının ötesinde birçok ülkeye insani yardımı ulaştırmaya gayret ettiğini ifade etti.

Terör örgütleri YPG, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün iç ve dış tehdit unsuru olduğunu aktaran Erçin, Türkiye'nin "Terör nereden ve kimden gelirse gelsin terördür." anlayışına sahip olduğunu söyledi.

Erçin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyaya sürekli olarak "terör örgütlerine karşı ortak hareket etme" mesajı verdiğini hatırlatarak, "Dostlarımızın ve stratejik müttefiklerimizin terör örgütleri mensuplarına kucak açmalarını değil, beraber terörle mücadele etme iradesi göstermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Erçin, Güney Kore’de faaliyette bulunan FETÖ bağlantılı kişi, kurum ve kuruluşların sadece Türkiye'ye değil, bu ülkeye karşı da tehdit oluşturduklarını vurguladı.

FETÖ'nün yasa dışı bağlantılara sahip olduğunu, ticari ve kültürel faaliyetlerini gizlediğini kaydeden Erçin, Seul hükümetinden, FETÖ mensuplarının çalışmalarının engellenmesine yönelik aktif destek beklediklerini söyledi.

Erçin, FETÖ'nün darbe girişimini planlayan ve icra eden bir terör şebekesi olduğuna kuşku bulunmadığını dile getirerek, bu tespitin delilleriyle uluslararası camia ve basınla paylaşıldığını belirtti.

Ülkedeki FETÖ mensuplarının kültürel, ticari ve diğer örgütsel çalışmalarına karşı Güney Kore’den destek beklediklerini yineleyen Erçin, bu noktada bağımsız basın mensuplarına da görevler düştüğünü ifade etti.

Basın toplantısının ardından katılımcılara Türk yemekleri ve tatlılar ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :