Dolmuşçulara sigara bırakma konferansı

Dolmuşçulara sigara bırakma konferansı

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası tarafından düzenlenen sigarayı bırakma konferansı katılım yoğundu.

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen izin ver sana yardın edelim konulu konferans Mevlana kültür merkezinde gerçekleşti.

 Burada konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz;  "Sigara kişi sorunundan ziyade, bir Halk Sağlığı sorunudur.  Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu Dumansız Hava Sahası Projesi dünyaya örnek olmuştur.  Proje kapsamında Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tütünle mücadelenin eğitimlerin hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak’ ta, “Öncelikle bugün toprağa verdiğimiz şehit polisimiz Kemal Yılmaz'a Allah'tan rahmet ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Oda olarak hiçbir konuya kayıtsız kalmadığımız gibi çok önemli toplumsal bir sorun ''SİGARA'' konusunda kayıtsız kalamazdık.  Birçok konuda minibüs ve servisçi esnafı olarak gelin sigarayı bırakma konusunda örnek olalım.  Ulaşımını sağladığımız çocuklarımız bizlerin davranış ve alışkanlıklarını takip etmektedir. Biz her zaman her yerde vatandaşlara örnek bir esnaf teşkilatı olduk. Gelin sigara sizi bırakmadan siz sigarayı bırakın. ”

Uzm. Dr. Gülin Erkmen Yıldırım'ın sunumlarının ardından Minibüsçülere karbon monoksit ölçümleri yapıldı. ve  Program verilen plaket ve hediyelerle son buldu.