Dokuz eve birden ATEŞ DÜŞTÜ

Dokuz eve birden ATEŞ DÜŞTÜ

Biri Yarbay 2'si U. Çavuş, 9 şehidin evlerine ateş düştü. Geriye acı kaldı...

Erzincan’da PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırada uzaktan kumandayla patlatması sonucu 1’i yarbay, 2’si uzman çavuş toplam 9 asker şehit oldu, 1’i yüzbaşı 2 asker yaralandı

Kars’ın 14’üncü Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan yaz mevsiminde bölgede operasyonlar yapmak üzere Erzincan’ın Kemah İlçesi’ndeki Alp İstasyonu’nda konuşlanan birliğin komutanı Kurmay Yarbay ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı ve 2’si uzman çavuş toplam 11 asker, Erzincan ile Kemah arasında bulunan Olukpınar Köyüne gitmek isterken, PKK’nın mayınlı tuzağına düştü.

 

Operasyona giden askerlerin bulunduğu askeri kamyon geçerken, saat 10.30’da teröristler yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada ağır yaralanan olan askerlerden, Piyade Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Kugat, Jandarma erler Abdullah Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Hilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bulut, Barış Demir şehit düştü. Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankul ile Piyade Er Ali Tuzcu yaralandı.

Erzak için gelmişler...
Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı Köyüne gece erzak almaya gelen 3 PKK’lı teröristin mayınlı tuzak kurduğu ortaya çıktı. Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Ağustos saat 21.30 sıralarında Sarıyazı Köyü’ne 3 PKK’lı terörist gelerek bir miktar erzak aldı. Bu konuda alınan duyumu teyit etmek için 11 Ağustos saat 05.00’ten itibaren Alp Karakolu’nda konuşlu birlikler yaya olarak Sarıyazı Köyü’ne intikal etti. Daha sonra Jandarma devriye aracı, Sarıyazı Köyü’ne giderek vatandaşlarla toplantı ve görüşme yaptıktan sonra Kemah’a doğru yola çıktı. Araç, Sarıyazı- Olukpınar Köyü yol ayırımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen patlacıyı madde uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Şehit Yarbay Mikdat Şamancı'nın iki yaşındayken evlatlık verildiği öğrenildi. Haberi öğrenen ailesi kahroldu.

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Terhisine 3 ay kala şehit olan Jandarma er Aydın Emer’in Adana’daki evine ateş düştü. Oğlunun şehit düştüğü haberini TV’den duyan ailesi önce inanamadı. Sinir krizleri geçiren anne Tülay Emer (48), sağlık görevlilerinin müdahalesiyle sakinleştirildi. Anne Emer, “Oğlum terörle mücadeleye katılmak için üniversiteyi yarım bıraktı. Oğlum, ‘Beni bozkurt koruyor’ diyordun. Hani seni bozkurt niye korumadı” diye gözyaşı döktü. Baba İsmail Emer ise gözyaşları içinde “Vatan sağ olsun” dedi.


PKK, eylemde TKP/ML TİKKO ile işbirliği yaptı

PKK’lI grubun bu yıl özellikle Karadeniz ve Erzincan bölgesine gönderdiği teröristlere öncülük etmek ve birlikte eylem yapmak için Tunceli bölgesinde bulunan sayıları 15 kadar olduğu değerlendirilen TKP/ML TİKKO’ya üye teröristlerle eylem işbirliği yaptığı belirtildi. Yıllarca Karadeniz ve Erzincan bölgesinde kalan ve bu bölgeleri çok iyi bilen TİKKO’ya üye teröristlerin son yıllarda verdikleri kayıplardan sonra Tunceli bölgesine geldikleri bildirildi.

BÖLGEDE KUŞ UÇMUYOR

9 askerimizin şehit olduğu patlamanın ardından güvenlik güçleri bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bölgede teröristleri yakalanması için hava destekli operasyonlar da sürüyor. Türk askeri bölgede kuş uçurtmuyor.