Dokunulmazlık teklifinde ikinci tur

Dokunulmazlık teklifinde ikinci tur

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop:- "Birinci maddede 367'nin üzerinde bir şey sürpriz değil. Önemli olan bütünü üzerinde yapılacak oylama. Şu görünüyor ki 367 civarında bir destek var. Üzerinde olabilir, altında olursa da çok az farkla altında olur"-

TBMM (AA) - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "Birinci maddede 367'nin üzerinde bir şey sürpriz değil. Önemli olan bütünü üzerinde yapılacak oylama. Şu görünüyor ki 367 civarında bir destek var. Üzerinde olabilir, altında olursa da çok az farkla altında olur." dedi.

Şentop, Meclis'te gazetecilerin sorusu üzerine, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin 2. turunda 1. madde için kabul oyu sayısını değerlendirdi.

Teklifin 1. turunda son maddeyle ilgili oylamada 357 kabul oyunun çıktığını hatırlatan Şentop, 2. tur oylamada birinci maddede 367'nin üzerinde bir şeyin sürpriz olmadığını ifade etti. Şentop, "Önemli olan bütünü üzerinde yapılacak oylama. Şu görünüyor ki 367 civarında bir destek var. Üzerinde olabilir, altında olursa da çok az farkla altında olur. Altında kaldığı taktirde referanduma gidecek demektir. Tabii takdir Cumhurbaşkanı'mızın. Bu noktaya gelmiş olan bir çalışmayı 'referanduma gidecek' diye geri çekmek, değerlendirmemek bundan sonra artık mümkün olmaz." diye konuştu.

Mustafa Şentop, Adalet Bakanlığı için isminin kulislerde konuşulduğunun belirtilmesi üzerine "Yok yok... Bunlarla ilgili bilgim yok." dedi.

- "Sonuna kadar arkasındayız"

AK Parti Denizli Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Ulan sen ne bilirsin zeybeği, efeyi" dediği için "hakaretten" dolayı kendisinin de fezlekesi bulunduğunu söyledi.

Zeybekci, görüşülen teklife ilişkin, "Milletin bu yöndeki talebi de gayet net ve açıktır. İnşallah bu Meclis'in de iradesiyle bu yol açılır ve bu millete, devlete, bayrağa, vatana, ahlaka her kim ki aykırı hareket içinde olursa bunun sonuçlarına katlanır." değerlendirmesini yaptı.

- "Avrupa'da kapı kapı dolaşacaklar"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise milletvekillerinin de milletin bir parçası olduğuna dikkati çekerek, "Terörü ve teröristleri şirinleştirmek için hamle yapan ve hakkında fezleke düzenlenen iki milletvekilinin Türkiye'yi terk ettiğine dair bir bilgi dolaşıyor. Henüz sabitleştiremedim ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Akılları sıra bir planın içerisindeler. Nedir o? Avrupa'da masumluğa oynayacaklar. Çünkü suç ortakları Avrupa'dadır. Faillerin arkasındaki akıl Avrupa başkentlerindedir. Avrupa'da kapı kapı dolaşacaklar. Çünkü ülkelerine, vatanlarına, devletlerine ihaneti meslek edinmiş bunlar." diye konuştu.

Külünk, kendisiyle ilgili fezlekelere konu olan davaların birinin ifade vermesinin ardından biteceğini, ikincisinin ise Meclis'teki bir kavgayla ilgili olduğunu söyledi.

- "CHP referanduma gitme ihtimalini göze alamadı"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'nin, teklifin referanduma gitme ihtimalini göze alamadığını söyledi. Kendisi hakkında 10 fezleke bulunduğu, bunlardan 4-5'inin Ergenekon ile mücadele sürecinden kaldığını belirten Tayyar, diğer fezlekelerinin ise başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere çeşitli isimlere "hakaret" iddiasıyla düzenlendiğini kaydetti.

Kendi davalarından bir korkusu olmadığını vurgulayan Tayyar, "Terörle ilişki kurmuş milletvekillerinin yargıya dosyalarının gitmesi uğruna Şamil Tayyar tümüyle kendini feda edebilir. Hiç problem değil." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :