"Dokunulmazlık" teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda

"Dokunulmazlık" teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda

Teklifin 2. maddesi, 357 oyla kabul edildi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin 2. maddesi 357 oyla kabul edildi.

Genel Kurul'da yapılan gizli oylamaya 529 milletvekili katıldı. Oylamada 2. madde 149 ret oyuna karşılık 357 oyla kabul edilirken, 17 oy boş çıktı, 6 milletvekili de çekimser kaldı.

Teklifin 2. maddesinin kabul edilmesinin ardından, Danışma Kurulu'nun, TBMM Genel Kurulu'nun 18 Mayıs Çarşamba günü toplanmaması önerisi kabul edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Genel Kurul salonuna gelerek oylarını kullandı. Oyunu kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise teklifin görüşmelerinin bir bölümünü izledi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, oylama sırasında MHP sıralarına giderek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı ve bir süre sohbet etti.

Bazı milletvekilleri oylarını kupaya atarken fotoğraf çektirdi.

Bu arada, akademisyenlerin bildirisine imza attıkları için bir süre tutuklu kalan Esra Mungan ile Kıvanç Ersoy, muhalefet kulisinde, CHP ve HDP'li milletvekilleriyle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, teklifin saat 01.58 itibarıyla kabul edildiğini ve teklifin 2. tur görüşmelerine en az 48 saat sonra geçileceğini belirterek, birleşimi, 20 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da toplanmak üzere kapattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :