Dokundukları gitti o kaldı

Dokundukları gitti o kaldı

Sezonun ilk 10 haftasında Süper Lig’de performansından memnun olmayan birçok kulüp, teknik direktör değişikliğine gitti. Burada ilginç olan ise gönderilmesi istenen Konyaspor teknik direktörü Recep Uçar'ın mağlup ettiği 2 antrenör oldu.

Süper Lig’de geride kalan 10 haftada takımların performansı, teknik direktör değişikliklerine sahne oldu. Gaziantep FK, Beşiktaş, Fenerbahçe, Başakşehir, Eyüpspor, Kayserispor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği, beklentilerin altında kalan sonuçlar sonrası teknik adamlarını görevden aldı.

Sezona İsmet Taşdemir yönetiminde başlayan Gaziantep FK, ilk iki haftada aldığı ağır yenilgilerin ardından yollarını ayırdı. Taşdemir’in yerine gelen Burak Yılmaz, takımı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 17 puana taşıyarak 6. sıraya yükseltti.

Beşiktaş ve Fenerbahçe de üst üste gelen başarısız sonuçlar sonrası teknik direktör değişikliğine gitti. Beşiktaş’ta Solskjaer’in yerine Sergen Yalçın gelirken, Fenerbahçe’de Mourinho’nun yerine Domenico Tedesco göreve başladı. Siyah-beyazlılar ligde 9 maçta 4 galibiyet elde ederken, sarı-lacivertliler yeni teknik direktörleriyle ligde 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Başakşehir, Avrupa’da erken elenmesi ve Süper Lig’de alınan iki beraberliğin ardından Çağdaş Atan ile yollarını ayırdı. Takımın başına Nuri Şahin getirildi. Eyüpspor ve Kayserispor da sezon başında göreve gelen Selçuk Şahin ve Markus Gisdol’u, beklentilerin altında kalan performans nedeniyle değiştirdi.

Antalyaspor’da Emre Belözoğlu’nun 267 günlük görev süresi sona ererken, yerine Erol Bulut getirildi. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayırdı ve yeni teknik direktör olarak Volkan Demirel’i göreve getirdi.

RECEP UÇAR'A MAĞLUP OLAN GİTTİ

Ligde son oynanan Gençlerbirliği mücadelesi sonrası teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile Gaziantep Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Konyaspor yenilgileri sonrası gönderilen isimler oldu. Recep Uçar'ın Konyaspor'u ayrıca Selçuk Şahin'li Eyüpspor'u da mağlup etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.