Doktor adayları beyaz önlük giydi

Doktor adayları beyaz önlük giydi

NİĞDE (AA) - Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere, törenle beyaz önlük giydirildi.Şehit...

NİĞDE (AA) - Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere, törenle beyaz önlük giydirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda yapılan programda, Tıp Fakültesini kazanan 62 öğenciye, Beyaz Önlük Giyme Töreni yapıldı.

Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim hayatının erken yaşlarda başladığını söyledi.

Gençlerin üniversite kazanana kadar çok uğraş verdiğini belirten Kılınç, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz eğitim çağlarının başından bu yana çok büyük emekler harcadı. Gençlerimizin buraya gelmesinde büyük katkı olan ailelerini de unutmamak gerekir. Öğrencilerimizden destek ve dualarını eksik etmeyen ailelerine teşekkür ediyorum. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi her zaman da ifade ettiğimiz gibi kentin gururudur. Her geçen yıl tecrübesi ile yerini sağlamlaştırıyor."

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise Tıp Fakültesinin akademik kadro genişliğinin YÖK tarafından belirlenen koşulları fazlasıyla sağladığını ifade ederek, şunları ifade etti:

"Temel Tıp Bilimleri Bölümünde 14, Cerrahi ve Dahili Tıp Bilimlerinde 21 olmak üzere 35 öğretim üyemiz ile tıp eğitimi başlamıştır. Hastanelerimizde özellikli sağlık hizmetlerinin sunulması amacıyla şu anda 4 öğretim üyemiz Ankara ve İstanbul'da alanında Türkiye'nin en önemli sağlık kurumlarında uzmanlık sonrası bilgi ve tecrübelerini arttırmak için eğitim görmektedir. Eğitimler tamamlandığında hem Niğde'mizin hem de bölgemizin bu alanlarla eksikliği giderilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :