Doğu Anadolu'daki ulaşıma kar ve tipi engeli

Doğu Anadolu'daki ulaşıma kar ve tipi engeli

Bölgedeki kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı karayollarında ulaşım sağlanamazken, bazı yollarda ise sadece küçük araçların kontrollü geçişlerine izin veriliyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi yüzünden bazı karayollarında ulaşım gerçekleştirilemiyor.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarıkamış-Karaurgan karayolu Gaziler yol ayrımının 0-12. kilometreleri, Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolunun 34 ila 49. kilometreleri, Erzurum-Pasinler Karayolu Tekman yol ayrımının 9 ila 35. kilometreleri, İkizdere-İspir karayolunun 0-5. kilometreleri arası, Karayazı-Göksu-Karaçoban karayolunun 0-26. kilometreleri arası ile Karayazı-Elmalıdere karayolunun 0-39. kilometreleri arasının ulaşıma kapalı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu yolların yanı sıra Doğubayazıt-Çaldıran karayolunun 0 ila 13. kilometreleri, Ağrı-Diyadin yol ayrımının 0 ila 52. kilometreleri, Karaurgan-Horasan karayolunun 5 ila 23. kilometreleri, Cumaçay-Ağrı karayolunun 0 ila 48. kilometreleri arası, Çobandede-Karayazı-Hınıs karayolundaki Hacıömer yol ayrımının 0 ila 80. kilometreleri ile Karaçoban-Karagöz karayolunun 36 ila 48. kilometreleri arasında da ulaşımın yapılamadığı belirtildi.

Horasan-Erzurum karayolu Ağrı il sınırı, Eleşkirt-Ağrı, Ağrı-Diyadin karayolları ve Gürbulak Sınır Kapısı'nda ise sadece küçük araçların kontrollü geçişlerine izin verildiği bildirildi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :