DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan:

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan:

"2015 yılı itibarıyla Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren 13'üncü ili konumundaki Trabzon'dan iki ihracat şampiyonu çıkması, Trabzon'un bir dış ticaret ve dünya kenti olduğunu teyit etmektedir"

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2015 yılı itibarıyla Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren 13'üncü ili konumundaki Trabzon'dan iki ihracat şampiyonu çıkmasının, Trabzon'un bir dış ticaret ve dünya kenti olduğunu teyit ettiği belirtti.

Gürdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 4 Haziran'da İstanbul'da yapılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısında, 2015 yılında sektörlerinde en fazla ihracat gerçekleştiren firmalara plaketlerinin takdim edildiğini anımsattı.

Toplam 25 sektörde en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar arasında Trabzon'dan 2 firmanın yer aldığını belirten Gürdoğan, şöyle devam etti:

"Geleneksel olarak her yıl yaş meyve sebze sektörü ihracat şampiyonluğunu elinde bulunduran Trabzonlu firmamız Kalyoncu Şirketler Grubu şirketlerinden Asya Gıda Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti'nin 2015 yılı ihracat birinciliği plaketini, şirket ortağı Saffet Kalyoncu'ya Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi. Fındık ve Fındık mamulleri sektörünün 17 yıldan beri ihracat şampiyonluğunu sürdüren Trabzonlu firmamız Oltan Gıda Maddeleri İhracat İthalat ve Tic. AŞ 2015 yılı ihracat birinciliği plaketini, şirket müdürü Şükrü Güngör Köleoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'den aldı."

Gürdoğan, 2015 yılı itibarıyla Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren 13'üncü ili konumundaki Trabzon'dan iki ihracat şampiyonu çıkmasının, Trabzon'un bir dış ticaret ve dünya kenti olduğunu teyit ettiği vurgulayarak, bunun yanında dış ticarette kazanılan bu tecrübe ve kurumsal altyapıyla Trabzon'un çok önemli konumda olduğunu, Trabzon ihracatçısının gösterdiği bu başarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Trabzon'un iki ihracat şampiyonu çıkarmasının yanında özellikle belli sektörlere de damgasını vurduğunu belirten Gürdoğan, hedeflerinin gelecek yıllarda sektör şampiyonu Trabzonlu firma sayısının artarak daha üst noktalara ulaşması olduğunu belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :