Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın gözaltına alınması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın gözaltına alınması

Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınması, Beyoğlu, Bakırköy ve Kadıköy'de protesto edildi

İSTANBUL (AA) - HDP, DBP ve HDK üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etti.

HDP İstanbul İl Örgütü, DBP İstanbul İl Örgütü ve HDK İstanbul İl Örgütü üyeleri, Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda toplanarak, sloganlar attı.

Grup, gözaltıları protesto amacıyla 30 dakika oturma eylemi yapmaya başladı. Polis, oturma eyleminin sona erdirilmesini, açıklamanın ardından ardından grubun dağılmasını istedi.

Oturma eylemine son veren grup adına yapılan açıklamada, hukuksuz olduğu iddia edilen gözaltılara son verilmesi talep edildi.

Gözaltıları protesto eden başka bir grup da Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup, zılgıt çekti.

Burada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Kışanık'ın, Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu'na bilgi vermesinin ardından Diyarbakır Havalimanı'nda gözaltına alındığını hatırlattı.

FETÖ'nün darbe girişimine birlikte karşı durdukları savunan Paylan, Kışanak ve Anlı'nın serbest bırakılmasını talep ederek, bırakılmamaları halinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Öte yandan Kadıköy'de de bir grup, HDP'nin ilçe binasından sloganlar eşliğinde Altıyol'daki Boğa Heykeli önüne yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasında Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının ve evlerinde yapılan aramanın keyfi ve hukuksuz olduğu ileri sürülerek, bu duruma bir an önce son verilmesi istendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :